Bonsai de pi de bricolatge al jardí

Un arbre viu en miniatura es va crear fa uns mil anys per ordre de l’emperador xinès, que va concebre la idea de decorar el palau amb un petit regne de plantes. A partir d’aquí, la pràctica del cultiu de bonsais va arribar al Japó. El cultiu d’arbres elegants s’ha convertit en un clàssic de l’art de jardineria japonès i s’ha estès per tot el món.

Descripció i tipus principals

Arbres en miniatura dels bonsais: una reproducció de plantes de naturalesa natural. Al Japó, el cultiu de bonsais és una visió global del món que combina espiritualitat i fisicitat. A Rússia, els arbres en miniatura han aparegut recentment. El pi poc exigent és perfecte per crear formes capritxoses.

Idees d’aterratge

Un aficionat a cultivar aquest arbre amb les seves pròpies mans només necessita paciència i coneixement de com fer bonsais de pi. L'arbre es forma artificialment segons regles especials:

 • el tronc ha de ser fort i impressionant amb un suport compactat i un rizoma que sobresurt del sòl;
 • sol haver-hi poques branques de manera que es combinin entre elles, creant un arbre el seu aspecte únic;
 • intenten donar forma al pi en un dels 15 dissenys clàssics.

Nivaki

La forma d’un bonsai de pi hauria d’assemblar-se a una planta que creix a la natura. La tasca més important quan es cultiva un arbre és frenar-ne el creixement. Per al cultiu de bonsais, s’utilitzen normalment 4 tipus de pi.

Negre japonès

Pinus thunbergii es pren amb més freqüència com a base per al cultiu d'una planta petita a causa de l'originalitat de l'escorça, la densitat de la corona, el creixement lent, la resistència i la poca pretensió. L’arbre suporta fàcilment condicions molt dures, és capaç de sobreviure fins i tot en sòls rocosos.

Planta clàssica

Blanc japonès

El Pinus parviflora és de canó simple i multi-canó. Amb el pas del temps, les branques adquireixen un to blau grisenc i les delicades agulles fines amb puntes corbes justifiquen el nom específic de l’arbre. Aquesta espècie és molt popular als jardins.

muntanya

El pi bonsai de muntanya (mugus), de cultiu no massa capritxós, amb una cura favorable, té una corona densa, que permet formar-se en diversos estils. L’escorça d’un arbre jove és de color porpra i el pi floreix amb inflorescències de color porpra clar.

Ordinari

Parviflora és l'opció més fàcil per als aficionats domèstics. No requereix condicions especials, es presta fàcilment a la formació de l’aspecte desitjat. El bonsai de pi comú es distingeix per agulles de color verd groguenc i escorça marró-vermellosa escalonades. Normalment té branques baixes penjades que li donen una forma elegant.

Estils

Estils de pi bonsai

Les imatges sobre les quals es classifiquen els arbres en miniatura són similars a la diversitat d’espècies de plantes de la natura. No obstant això, es poden canviar durant el procés de cultiu d'acord amb la intenció de l'autor. Els estils dels bonsais difereixen en l’angle d’inclinació del tronc, la ubicació de les branques i la seva combinació:

 • l'estil formal formal (tekkan) es distingeix per un tronc pla engrossit cap avall amb col·locació regular de branques;
 • l'estil informal informal (moyogi) es caracteritza per un tronc corbat amb una disminució de les corbes cap a la part superior;
 • a l’estil oblic (shakkan), el tronc està inclinat amb un angle de 60-80 graus, com si estigués sota la influència d’un fort vent constant;
 • L'estil de doble tronc (shokan), que es troba sovint a la natura, es caracteritza per una sola corona, un sistema arrel comú i diferents gruixos de tronc. Per tradició, es dóna a les parelles enamorades;

Estricte minimalisme

 • els bonsais en cascada (kengai) es conreen generalment en testos alts. S'assembla a un arbre a la vora d'un penya-segat, doblegat sota el pes d'una nevada o una pedregada de pedres. Les branques es disposen horitzontalment per equilibrar la composició;
 • l'estil semi-cascada (khan-kengai) en condicions naturals es troba a la vora dels embassaments i a les muntanyes. La base del tronc creix primer cap amunt, i després s’inclina cap al costat i cap avall. La part superior es troba al nivell de la vora del test;
 • l’estil literari (bohemi) (esbossos) amb un tronc vertical nu i una corona a la part superior simbolitza la lluita d’un arbre per un lloc al sol.

Important! A més dels més comuns, hi ha diversos estils de pi bonsai.

Condicions de plantació i creixement

Les coníferes difereixen dels arbres de fulla caduca en dos períodes de creixement anual, importants per a la formació per fases de bonsais. La primera etapa, augmentant la longitud de les branques, es produeix a la primavera, la segona, augmentant el seu gruix, a l’agost. Es necessiten diversos anys per a una creació completa.

El secret per fer créixer un arbre en miniatura és mantenir el creixement de les arrels el més ajustat possible. Per a això, les plantules es col·loquen en testos baixos. Aquest mètode permet limitar el creixement de la part aèria de la planta i obtenir la mida desitjada de la plàntula. Abans de plantar, el sistema radicular sol desenterrar-se i retallar-se.

Important! Al fons del contenidor, cal posar una pedra gran coberta de terra.

Els bonsais de pi es caracteritzen per unes arrels superficials fortes i desenvolupades (nebari), que mantenen l’arbre de manera segura al sòl.

Al vent

Normes de cura

La principal condició per al cultiu de plantes en miniatura és l’abundància del sol. A l’ombra, les agulles creixeran massa temps, distorsionant l’aspecte dels bonsais. La manca d’il·luminació a casa pot provocar la mort de les branques. A més, aquesta planta no tolera en absolut els corrents d’aire.

Reg i alimentació

L’arbre necessita una hidratació moderada però sistemàtica, preferiblement al matí o al vespre. En el reg inicial, el recipient amb la planta es col·loca en una conca d’aigua. La humitat entra al sòl per un forat al fons i satura tot el sòl. Posteriorment, s’humiteja amb un raig prim d’una regadora o per polvorització.

Les coníferes necessiten alimentació d’abril a octubre. Els bonsais més vells poques vegades es fertilitzen. Per al desenvolupament equilibrat de la planta, els minerals complexos s’alternen amb els orgànics.

Reproducció

El cultiu de bonsais comença amb la plantació. Normalment s’utilitzen dos mètodes de cultiu d’un arbre jove: llavors i esqueixos. Tots dos mètodes requereixen paciència.

A més! Les plàntules de pi es poden comprar al viver.

El mètode més adequat per als pins és per llavors, però triga fins a 12-15 anys. Les llavors de pi recollides de manera independent al bosc solen germinar 34 setmanes després de la sembra.

Informació útil. La formació del pi roig a l’estil bonsai, les seves arrels, les corbes del tronc i les branques mitjançant la imposició de filferro, comença el segon any de creixement, i això probablement només es produeix amb les plàntules.

Plantar una planta

Transferència

El trasplantament de bonsais es realitza al començament de la temporada primaveral, abans que els cabdells s’inflin. Els jardiners experimentats recomanen fer-ho per primera vegada durant el 4-5è any de creixement i, posteriorment, cada 2-3 anys. En el procés de trasplantament, el sòl vell que conté molts nutrients s’ha de deixar parcialment a les arrels. Després del primer trasplantament reeixit, el jardiner pot pensar en com fer un bonsai a partir d’un pi en una caseta d’estiu.

Retall i disseny

Fer pinyó bonsai no és fàcil a causa del mètode de poda diferent d’altres cultius.El pi creix més tard que altres arbres. Les zones de desenvolupament també són diferents: les branques superiors creixen més ràpidament. La circumcisió de forma comença els primers anys. Un arbre madur és difícil de formar l’aspecte desitjat. La poda a la tardor ajudarà a reduir la pèrdua de saba.

Important! Una condició indispensable és el tractament acurat de les seccions.

Què fer amb els ronyons

Per crear l’aspecte desitjat de bonsai, els cabdells que creixen en grups s’eliminen generalment de les branques superiors de més ràpid creixement i es deixen a la part inferior, on el creixement s’alenteix.

Procediment de les espelmes

A la primavera, els ulls que queden enrere comencen a convertir-se en espelmes de diverses mides. També es retallen segons la forma esperada de la corona. No es recomana desfer-se de tots els supositoris en una sola sessió, és preferible fer-ho durant 2-3 setmanes.

Arrencar agulles

Sense aquest procediment, els brots interns quedaran sense aire ni llum solar. Tirar ajuda a regular el volum de la corona. L’operació es duu a terme des de mitjans d’estiu fins a finals de tardor. Desfeu-vos de qualsevol agulla (vella i jove). Eliminar-los de les branques més denses us permetrà canviar el flux de sucs a altres zones.

Retall d’agulles

Per harmonitzar l’aspecte dels bonsais, recorren a escurçar les agulles. Això fa possible que les agulles creixin de manera natural a l’arbre durant tota la primavera i l’estiu, i només a finals d’agost es redueixen les agulles que han crescut durant la temporada.

Important! La tècnica només és adequada per a pins adults i pot danyar greument els joves.

Cascada completa

Escurçar "espelmes"

Tallar els creixements joves farà que els bonsais siguin més esponjosos. La poda fragmentària selectiva d’un terç dels brots joves, que creixen intensament al maig, forma una corona de diverses formes. Aquest treball s’hauria d’acabar abans que les espelmes comencessin a obrir-se. Podeu crear diferents contorns de la corona:

 • pilotes;
 • bols;
 • cubs.

Configuracions avançades

Un pi bonsai amb boles plantades una sobre l’altra sembla impressionant. Per aconseguir aquest resultat, no es treu una espelma durant la poda de primavera. Un any més tard, hi queda una nova esfera o bol. En eliminar alguns dels brots, es poden formar models complexos de plantes. Per fer-ho, primer cal dominar el mecanisme del canvi d’arbres i practicar les formes més senzilles d’escurçar les espelmes.

Avantatge addicional

Després de tallar les espelmes, hi ha restes que contenen moltes vitamines. Els te de coníferes, les decoccions i les infusions s’utilitzen en la medicina popular per a la prevenció de refredats i moltes malalties des de fa molt de temps, s’utilitzen per esbandir els cabells i el tronc. La tintura de vodka o una decocció d’espelmes de pi ajuden a millorar el to i la immunitat. L’aroma curatiu de les agulles de pi refresca el son si poseu espelmes seques a una funda de coixí.

Composició

La formació de bonsais de pi és un art a la vora de la filosofia, que combina l'harmonia entre el fruit del treball humà i la natura. Transformar una planta ordinària en una pintoresca semblança nana és una divertida activitat creativa. Un pi en miniatura decorarà la casa amb el seu aspecte inusual.

convidat
0 comentaris

Orquídies

Cactus

palmeres