Flor de begònia: reproducció. Els camins

La begònia és una flor preciosa amb moltes espècies. Pot ser florit o caducifoli, de manera que qualsevol jardiner pot triar una opció preferida per a ell mateix. No tothom sap com propagar la begònia, de manera que aquest article proporciona diversos tipus de plantació.

Creix a partir de llavors

Totes les begònies florides es poden propagar mitjançant un mètode similar. Podeu cultivar una versió per a habitació d’una flor, però això suposarà un gran esforç i la cura a la fase inicial no és fàcil.

Begònia taronja

Per tant, si us agrada la begònia, la propagació de les llavors no és la manera més ràpida d’aconseguir una flor. S’utilitza més freqüentment en la reproducció perquè és prou tediós per produir-se a casa.

Nota!Es recomana sembrar al gener, ja que els brots triguen molt a madurar. En cas contrari, és possible que no sobrevisquin el proper hivern. Per a les plàntules, es recomana utilitzar un recipient de plàstic o un altre recipient que es pugui tapar.

Les llavors en si són prou petites. Les variants comprades a la botiga estan cobertes amb una closca protectora que ajuda a augmentar-ne la mida. Conté substàncies útils que reforcen la planta i la protegeixen de les plagues.

Plantes de llavors

Per aterrar cal:

  1. Feu una capa de drenatge de 5 mm a la part inferior del recipient i, a continuació, empleneu el substrat.
  2. Comproveu que no hi hagi pedres ni grumolls a la superfície que impedeixin el creixement de les llavors.
  3. Humitegeu el terra amb una ampolla de polvorització.
  4. Repartiu les llavors uniformement per terra.
  5. Cobriu el recipient amb vidre o polietilè, col·loqueu el recipient en un lloc càlid i ben il·luminat.

Posteriorment, es requereix regar exclusivament des d’una ampolla de ruixat. El terreny sempre ha d’estar una mica humit. Això es deu en part al microclima creat per la manca d’aire fresc. En cas contrari, les plàntules moriran ràpidament i no agradaran amb les flors.

Els primers brots haurien d’aparèixer en una setmana. S’haurien de ventilar diàriament, augmentant gradualment el temps que passen a l’aire fresc, perquè s’hi acostumin. Amb el temps, val la pena eliminar la tapa del tot. La planta es pot conrear fàcilment a 18 ° C.

Nota! Quan la planta adquireix les primeres fulles, podeu fer la primera selecció, que es duu a terme segons l’esquema de 2 × 2 cm. Si les fulles de les begònies joves comencen a tancar-se, val la pena replantar-les de nou en tests individuals o segons a l’esquema de 4 × 4 cm.

Divisió de rizoma, arbust de begònia

La reproducció de la begònia tuberosa es duu a terme dividint-ne el rizoma. Per a aquest treball, cal armar-se amb un ganivet afilat. S’ha d’eliminar l’arbust de l’olla, tallar les llargues tiges, fulles i tiges de flors. Posteriorment, cal esbandir les arrels en aigua per eliminar-les de l’excés de terra. Val la pena tallar el rizoma de manera que cada part tingui com a mínim un brot i que les vores tallades s’hagin d’escampar amb carbó vegetal per accelerar la seva curació.

Rizoma de begònia arrel

Per arrelar més ràpidament i sense problemes, val la pena tractar les arrels amb arrel o heteroauxina. Posteriorment, val la pena plantar parts del rizoma en testos individuals, aprofundint-los a mitges en un substrat humit.Val la pena tapar el recipient i no obrir-lo fins que apareguin les primeres fulles. Quan el brot arriba als 7 cm, el tubercle es pot cobrir completament amb el substrat.

Nota!És possible criar begònia d’aquesta manera si la planta ha arribat als 2-3 anys d’edat i el seu rizoma té almenys dos cabdells, situats a una gran distància l’un de l’altre. La planta es pot propagar per aquest mètode a la primavera, fins que els brots creixin dels brots.

Propagació per esqueixos

Podeu reproduir fàcilment begònies mitjançant esqueixos a casa. A més, aquest procediment és possible amb gairebé qualsevol tipus de planta. La tecnologia correcta per tallar una flor no causarà gaire problemes.

Propagació per esqueixos de fulles

Algunes espècies de plantes no tenen tija, de manera que sorgeix la pregunta de com es pot propagar la begònia per una fulla. Cal tallar una fulla sana de la planta i posar-la sobre una superfície dura. Val la pena agafar una fulla o un ganivet afilats, tallant la fulla des de la veta mitjana fins a les vores dels triangles de manera que almenys una vena passi per cadascun d’ells.

Com que és bastant difícil arrelar aquesta begònia, simplement podeu posar trossos de fulla sobre sorra mullada o intentar enganxar les fulles amb un tall de la vena al sòl.

Important! La cura dels esqueixos de fulles no és diferent dels altres. Cal cobrir el tanc amb la planta amb una bossa de plàstic, tapa, pot o ampolla perquè la planta no toqui les parets. Val la pena ventilar i humidar l’aire del contenidor cada dia. Podeu deixar de mantenir la begònia a l’hivernacle quan apareguin noves fulles.

Propagació de fulles de begònia

Esqueixos apicals

En presència d'un arbust, és encara més fàcil, ja que és més ràpid créixer begònia amb esqueixos apicals. Cal tallar la part superior de la planta perquè la longitud del tall sigui de 12 cm. Val la pena escollir aquelles branques sobre les quals hi hagi almenys dos cabdells. En aquest cas, la secció al llarg de la qual es talla el tall ha de ser obliqua per tal d’augmentar la zona de formació de les arrels. A continuació, cal parar atenció en la preparació dels brots per a la reproducció.

Esqueixos de tija

Per propagar una planta, ha de tenir brots absolutament sans i forts. Les plantes d’interior es propaguen millor al març. Si la begònia és a l’aire lliure a l’estiu, també la podeu tallar a la temporada càlida. Per a un millor arrelament, cal que la temperatura de l’aire sigui de 20-25 ° C. Amb un valor inferior, és menys probable que es formin arrels.

Com preparar els esqueixos per a la propagació

No us oblideu de preparar el tall per plantar. Això ajudarà a accelerar l’arrelament i a proporcionar un resultat més eficaç. La planta ha de seguir els passos següents:

  1. Amb un ganivet afilat, val la pena tallar la part apical, deixant 10 cm de longitud. Un requisit previ és la presència de 2-3 nodes a la branca.
  2. Cal treure les fulles inferiors, deixant només 2-3 a la part superior.
  3. Es triga una mica a assecar les rodanxes. Per fer-ho, heu de deixar el tall sol i, després d’assecar-lo, començar l’arrelament.

Esqueixos de begònia

Les plantes es poden arrelar al substrat o a l’aigua. Es recomana triar la que més li agradi al cultivador. És més habitual propagar la begònia a casa arrelant-se a l’aigua, ja que això permet observar el desenvolupament de la cort i el curs del procés.

Important!En plantar, les arrels es queden ferides i la planta comença a experimentar estrès, ja que necessita acostumar-se al nou hàbitat. Per tant, les plantes obtingudes per esqueixos al substrat arrelen i creixen més ràpidament.

Arrelament a l'aigua

Els esqueixos estan submergits en un recipient amb aigua a temperatura ambient. No utilitzeu fred o fred per a aquests propòsits. Cal posar el recipient amb la planta en un lloc brillant, però no assolellat, amb una temperatura mínima de 18 ° C.

Un recipient transparent us permetrà observar el tall, després de l’aparició de les primeres arrels, els brots es poden asseure. També es pot notar a temps si el tall ha començat a podrir-se. En aquest cas, cal treure el procés de l’aigua, tallar el lloc malmès, assecar-lo i tornar-lo a posar en aigua, preparant-lo fresc.

La tija està a punt per plantar-se quan la mida de l’arrel ha arribat a 2 cm.

Arrelament al substrat

La torba humida, la sorra i el sòl de les begònies poden actuar com a substrat. La tija preparada s’ha de submergir en aigua i després en un producte que faciliti la formació d’arrels. Es recomana per endavant preparar una olla petita, abocar còdols com a drenatge, sobre el substrat, aprofundir la tija a 2 cm de profunditat.

Després de la feina feta, heu de tancar bé l’olla amb un pot, un got o una tapa. En aquest cas, cap part de la planta ha de tocar les parets o la tapa del dipòsit on es troba.

Arrel de begònies al substrat

Al cap d’una estona, el recipient es cobrirà amb transpiració des de l’interior, cosa que indica la formació d’un microclima adequat per a la reproducció. Cada dia val la pena obrir l’hivernacle uns minuts, airejant la planta. Poc a poc val la pena augmentar el temps que la flor es manté a l'aire lliure. Quan apareixen noves fulles, val la pena eliminar la tapa del tot, ja que la planta s’ha arrelat al sòl.

Triar un vaixell d’arrelament

La planta té arrels petites, per la qual cosa val la pena escollir-ne un test de poc volum. En aquest cas, el substrat s’eliminarà ràpidament de l’excés d’humitat, de manera que morirà amb menys probabilitats. Al mateix temps, durant l’arrelament, la planta no estarà al recipient durant molt de temps; quan apareguin les arrels, haureu de triar un test individual.

Nota!La il·luminació per esqueixos és tan necessària com per a les plantes madures, de manera que el període d’arrelament s’ha de dur a terme en una zona ben il·luminada. Es pot utilitzar una tassa de plàstic normal com a vas.

L’olla que s’utilitzarà després del trasplantament no hauria de tenir més de 800 ml de volum, si bé val la pena fer un forat al fons perquè surti l’excés d’aigua. Si la planta queda estreta al test, haureu de triar l'opció més gran. Després del trasplantament, es recomana mantenir la planta un parell de dies en un lloc més fosc de l’habitual.

Capes d'aire

Es recomana escollir el mètode de capa d'aire per a plantes amb brots llargs. Per obtenir una begònia filla, val la pena escollir una branca, la longitud de la qual hagi superat els 20 cm. S’han d’alliberar de les fulles uns 10 cm d’aquesta tija i fer-hi una incisió circular de fins a 2 mm. La pròpia incisió s’ha de tractar amb un activador d’arrelament i embolicar-la amb esfagnes humits de molsa. Aquest lloc s’ha d’embolicar amb plàstic fosc per assegurar-ne les vores.

Mètode de posada aeri

Nota! Cal embolicar completament la molsa amb polietilè perquè no s’assequi. En cas contrari, no es produirà la formació d’arrels.

Les arrels apareixeran d'aquí a uns dos mesos. Cal tallar els brots i plantar-los en un sòl especial per a begònies. Aquest mètode s’ha d’utilitzar si la planta ha deixat el període inactiu i ha començat a desenvolupar-se activament.

Més cura de les plàntules

Després de quedar clar com es reprodueix la begònia, val la pena esbrinar-ne la forma de cuidar-la adequadament. Després de trasplantar les plàntules en testos separats, es fa més fàcil cuidar-les. Aquesta planta és amant de la llum, de manera que val la pena col·locar-la en una habitació ben il·luminada, protegint-la de la llum solar directa. Es recomana escollir finestres orientades a l'est o al sud-oest. La temperatura de l’habitació on es troba la flor no ha de baixar de 20 ° C.

Begonia espectacular

El substrat no ha d’estar humit constantment, de manera que no sigueu massa zelador per regar la flor. A més, no ruixeu els brots, ja que només cal humectar l’aire. A aquests efectes, cal posar un dipòsit d’aigua al costat de la flor.

Important! L'apòsit superior s'ha d'aplicar un parell de vegades al mes des de la primavera fins a la tardor. Per a això, val la pena utilitzar fertilitzants minerals complexos. De tant en tant, val la pena revisar les begònies per detectar malalties i plagues, ja que les plantes joves són més susceptibles a elles.

Amb una cura adequada, podeu cultivar fàcilment una begònia jove que us delectarà amb una floració brillant. Per fer-ho, només heu de triar el mètode adequat de reproducció i seguir totes les instruccions.

convidat
0 comentaris

Orquídies

Cactus

palmeres