Dracaena: tipus i varietats populars

Dracaena és una bonica "palmera" elegant. Es classifica com una de les plantes d’interior més populars amb vistositat i brillantor. Altrament, el seu nom es tradueix per "drac". És fàcil conrear una planta d’aquest tipus a casa, perquè a la vida quotidiana no té pretensions.

Dracaena: tipus

Les varietats que tenen una alçada petita s’adapten perfectament a l’ampit de la finestra o al terra en un lloc especialment equipat de la sala. A més de l’assentament amb èxit d’apartaments i cases particulars, la flor se sent molt bé a les oficines, decora els passadissos i les recepcions. Hi ha dracaena, les espècies de les quals són adequades per créixer en zones àmplies.

Palma de casa

Descripció de la planta

Pertany al vast i variat gènere de plantes. Hi ha més d’un centenar d’espècies. Alguns són massa grans, se senten molt bé en condicions naturals. Altres es poden cultivar en hivernacles, a casa o en apartaments. Alguns d’ells es porten bé a les habitacions i als hivernacles.

La planta va néixer a l’Àfrica. També Madagascar i les Illes Mascarenes són considerades la seva pàtria. Es considera que algunes de les varietats provenen d’Àsia.

En una nota! Hi ha espècies que creixen a Mèxic, Brasil, Cuba.

La característica de la dracaena, els tipus i els noms de la qual són increïblement extensa, és la seva aparença. La planta és coneguda pel seu tronc lignificat, fulles estretes i llargues, sobre les quals apareixen unes venes paral·leles que convergeixen a les puntes. En el procés de formació temporal de les plantes, es produeix el groc i l’extinció de les fulles inferiors. La vida mitjana d’una planta és de fins a 2 anys, però hi ha espècies que viuen molt més temps.

Les arrels tenen una característica interessant de la família. Són suaus, rectes. Tenen un to ataronjat o groc fosc inusual.

A casa, la dracaena poques vegades floreix, però si creen condicions properes al seu hàbitat principal, hi ha la possibilitat d’esperar el temps de floració. La reproducció es fa més sovint mitjançant esqueixos o llavors.

Dracaena Vorejat

Un tipus de planta casolana que es pot cultivar no només a casa. També és adequat per a condicions laborals. Aquesta espècie, que pertany a plantes de fulla perenne, es considera originària de Madagascar. A la seva terra natal, pot arribar a una alçada de fins a cinc metres. Té un tronc lleugerament ramificat, fulles dures, estretes i llargues. L'amplada de les fulles és de 2 cm com a màxim. De llargada, arriben fins als 75 cm. Durant el període de creixement, les fulles es precipiten cap amunt. Al cap d’un temps, es doblegen i baixen amb els extrems.

Varietat vorejada

Altrament, Dracaena Bordered es diu "arbre del drac de Madagascar", ja que la traducció de la paraula "dracaena" significa "drac femení". Aquesta dracaena té moltes varietats. Només es distingeixen pel color de les fulles. Una espècie es pot decorar amb ratlles daurades a les fulles, l’altra: de color blanc-groc, la tercera espècie té ratlles bordeus o morades a les fulles, la resta d’espècies difereixen en signes similars.

L’arbre del drac Dracaena és un dels millors exemples per al cultiu domèstic. No capritxós en la cura, no requereix de condicions especials i, al mateix temps, molt bonic en aparença.

Per a oficines, aquesta flor es compra ordenant aquelles espècies que poden assolir una alçada de fins a 3 metres. Això contribueix a l’ordenació de l’interior de l’oficina.

Les palmeres adultes tenen un tronc de fusta, alliberat del fullatge, que es recull a la part superior.El propi tronc, que puja cap a la part superior, es divideix en dues o tres branques.

Important! La propietat més beneficiosa de la dracaena és que pot funcionar com a purificador d’aire. La planta elimina de l’aire els gasos orgànics desfavorables que s’acumulen a les parets dels apartaments.

Dracaena Fragant

La flor pot créixer fins als 2,5 m d'alçada. Aquestes mides es consideren acceptables per a un arbre domèstic, però és millor mantenir aquesta flor en apartaments i cases grans on hi hagi molt espai.

Dracaena fragante (dracaena Fragrans) té un tronc fort, grans fulles arquejades. L’amplada d’una sola fulla és de 6-8 cm, pot arribar a fer 70 cm de llargada. La planta té un color característic. La dracaena "fragant" s'anomena per la seva olor tangible, que s'assembla a la del fenc acabat de tallar. L’olor és emès per inflorescències racemoses que tenen un matís cremós o rosat-verdós.

La planta és fàcil de cuidar, ja que el color no tem l’ombra i pot suportar temperatures reduïdes a +10 graus.

Dracaena Deremskaya

La planta és propietària de fulles lanceolades estretes de fins a mig metre. S'estiren cap amunt, creixent fora del tronc. El tronc en si és ample, cobert amb escorça rígida. El to de color de les fulles és de color verd fosc o mixt. Les vores de les fulles són vores. Hi ha una tira al centre de cada full. Pot tenir un to més fosc o més clar que a les vores del full.

Dracaena Deremenska (dracaena Deremensis) floreix amb inflorescències blanc-vermelles racemoses. Provenen de les aixelles de les plantes. L’aroma que desprenen no és gaire agradable per a la percepció humana.

Dracaena Bent

Aquesta espècie va rebre el seu nom per la forma específica de les fulles, que estan lleugerament doblegades als extrems. Cada fulla creix fins a 15-20 cm de llargada. Tot el fullatge és de forma estreta, té una vora blanca o crema i s’adossa al tronc en raïms.

Dracaena Reflexa és una planta exuberant. En aparença, el color sembla ser similar a una espècie reduïda d’arbust tropical. Això es refereix a ella com una varietat decorativa, de manera que la flor té un aspecte fantàstic a l'interior de la casa.

Dracaena Godsef

La planta s’assembla poc a parents similars. Aquesta dracaena no té tronc. No té fulles taques ovalades. El fullatge es troba en branques fines que creixen directament des del terra. La superfície de les fulles verdes està coberta de caòtics punts blanc-groguencs. En un fons verd, s’assembla a un toc de pintura. Hi ha la dracaena Godseffiana, les espècies de la qual tenen un patró més sofisticat.

Godsef

Dracaena Sander

L’aspecte de la flor s’assembla a tiges de bambú. Tot i això, la dracaena Sanderiana no té res a veure amb el bambú. Les tiges de la planta tenen un color verd clar. Estan decorades amb "anells" llenyosos, que tenen un extrem superior en forma de fulles punxegudes i oblongues, de fins a 25 cm de llarg. La planta pot arribar a una alçada de 70 a 100 cm.

Molts jardiners comencen Sandera a casa. En part per la bellesa de la flor, en part per la creença en diverses llegendes. Segons la llegenda, aquesta flor pot fer que el propietari sigui feliç i afortunat a la vida.

Dracaena Marginata

Aquesta és una de les varietats de dracaena vorejada. Té la major similitud amb la palmera en comparació amb altres espècies. Un gran nombre de fulles estretes recollides en raïms o un raïm es troben sobre un tronc llenyós.

Important! En cultivar una flor a casa, cal recordar que aquesta planta requereix el compliment de les condicions.

Dracaena Marginata és una de les espècies sense pretensions. No necessita una il·luminació especial, la flor transfereix amb èxit l’ombra. Li agrada créixer en un clima càlid i humit.

Dracaena Janet Craig

Aquesta palmera alta, molt bonica, decorada amb fulles grans i lleugerament amples, es cultiva en tines, ja que el seu sistema radicular creix amb força i en aquest cas una olla àmplia sovint és petita. La planta té una tija prima verda (fins a 8 cm de diàmetre).Hi ha ramificacions exuberants en la quantitat de diverses peces.

Dracaena Janet Craig és una espècie extremadament útil. Mantenir-lo a casa és beneficiós per al medi ambient. Janet Craig és una de les espècies de Dracaena excel·lents en filtrar l’aire. Neutralitzen les impureses nocives, saturen l’aire amb oxigen.

Altres tipus

A més dels exemples esmentats, és habitual criar i mantenir altres varietats a casa i al despatx. En particular, els experts recomanen aquestes opcions.

Barreja de dracaena

La flor combina les característiques de diverses espècies similars. D'aquí l'etiqueta "barreja". Es pot cultivar una flor creuant diferents tipus de dracaena. Les fulles de la planta són ratllades. Poden ser amples, estretes i amb franges longitudinals.

El color de la barreja de dracaena també és diferent. Podeu fer créixer un color amb un to groc de fulles, amb vermell o marró.

Dracaena surculosi o petita puntuació

Dotat d’anells de color verd clar que destaquen sobre el fons de fulles de color verd fosc. El color és difícil de trobar a la venda, però podeu recórrer als col·leccionistes.

Atenció! Amb una bona cura, pot arribar als 2 m.

La planta se sent millor als hivernacles, on és espaiosa, hi ha aire lliure. Amb una cura adequada, pot florir intensament a l'interior. La flor té un agradable aroma que es pot intensificar a la nit.

Dracaena Malay

Es refereix a la varietat decorativa variada de dracaena perfumada. La insígnia és el seu color variat i la forma de la fulla escurçada. A la natura, pot créixer fins als 6 m d'alçada. La planta es pot trobar si visiteu Àfrica Central, Guinea, Congo, Zaire.

Malaika tolera bé l’alta humitat i l’aridesa. Les fulles del color són oblongues, la longitud de la fulla d'una planta adulta és de 25-40 cm, l'amplada és de 3 a 5 cm. El fullatge de la planta forma una roseta.

És atractiu el fet que la superfície del fullatge del malai sigui tricolor. Sembla molt bonic, de manera que la flor sempre crida l’atenció dels jardiners.

Important! Malaika es considera una planta resistent i fiable. El mantenen a casa no només per la seva decoració. La flor és capaç de purificar l’aire de contaminants perillosos per a la salut humana.

Dracaena Hooker

La majoria de les vegades es cultiva en hivernacles. Allà podeu crear condicions especials. Aquest color pot assolir una alçada de fins a dos metres. El tronc d’una planta es pot bifurcar durant el creixement.

Hooker

Les fulles de les prostitutes són coriàcies, estretes a la base. La longitud de la fulla oscil·la entre els 60 i els 80 cm. Les fulles difereixen en forma de vores lleugerament blanquinoses. La superfície inferior de la fulla té una vena lleugerament sortint. El tronc té un aspecte ramificat. La inflorescència té forma de panícula.

Nota! Hi ha espècies que reben el seu nom d’algunes personalitats famoses. Dracaena Hooker deu el seu nom al famós explorador britànic Joseph Dalton Hooker.

A més dels exemples de plantes donats, la majoria de les quals es poden plantar a cases i apartaments, es recomanen per a jardineria domèstica:

  • Dracaena Massangeana;
  • dracaena varneski;
  • dracaena bicolor;
  • drac drac;
  • dracaena de fulla ampla;
  • dracaena kopstek;
  • dracaena kanzi.

Home Garden of Eden

Per tant, les condicions de la llar són adequades per a moltes espècies. El requisit principal per al seu cultiu amb èxit és una bona cura. Els experts sempre aconsellen preguntar-se com és la dracaena, que adquiriran, per esbrinar-ne la descripció. Tenint en compte que els jardiners tenen una àmplia selecció, amb unes condicions de manteniment adequades, podeu crear un veritable jardí d’Eden.

convidat
0 comentaris

Orquídies

Cactus

palmeres