Flor de Ficus Ali: cura de la llar

Una planta alta amb una luxosa corona de grèvol adornarà el racó de les flors, combinat amb qualsevol estil interior. A primera vista, només una florista experimentada reconeix el ficus de Benet Ali, ja que no és molt diferent de les altres varietats de la seva família. Aquesta planta té un aspecte increïble a l’interior i té una cura sense pretensions si seguiu regles senzilles.

Com és el ficus Binnedika Ali?

Ficus Ali és sovint anomenat salze, deixant entreveure la forma allargada de les seves fulles. Tanmateix, aquest terme és d’origen popular i no botànic. La seva família inclou diverses espècies que difereixen lleugerament pel color i la forma de les fulles.

Com és el ficus Benet?

Varietats comunes

Ficus Binnendijka (sí, també es diu així) pertany a la família Mulberry, és un arbre o arbust de fulla perenne. En estat salvatge, l'alçada de la planta arriba als 15-20 m, en condicions interiors, fins a 1,5 m. Les fulles són brillants i tenen un ric color verd. De llarg arriben a 25 cm, d'amplada - 7 cm. A la part superior, els brots joves estan lleugerament torçats, les estípules són de color verd clar. Les fulles completament formades són lleugerament còncaves cap al centre, més pàl·lides a la part posterior.

Per la teva informació! Ficus es distingeix fàcilment d'altres plantes: trencant una fulla, apareixerà una saba enganxosa blanca.

Hi ha quatre tipus de ficus de Binnendijk:

 • Ali (Ali) ". Té les fulles amples i no es distingeix d’altres varietats. Sovint s’utilitza en apartaments enjardinats;
 • Amstel King i Amstel Queen. És difícil distingir-ho fins i tot per als professionals, en el primer l’amplada de les fulles arriba als 7 cm, en el segon la placa és una mica més estreta;
 • Amstel Gold. Deu el seu nom al seu color groc-verdós, un degradat que passa de tons foscos a clars.

Tipus populars de benedicte de ficus

Nota! Tots els tipus de ficus de fulla estreta s’utilitzen activament en decoració d’interiors, està aprovat pel Feng Shui. Es creu que aquesta planta dóna energia positiva i crea comoditat.

Breu sobre la història de l'aparició

Ficus Ali està molt estès als tròpics, la longitud del seu creixement s'estén des del sud-est asiàtic fins a Vietnam, passant per l'Himàlaia, Tailàndia i Sumatra. Als EUA es cultiva com a planta ornamental en parcs i jardins. El ficus creix en zones obertes i rocoses excepte en zones massa seques o humides.

A la natura, floreix cada primavera, té brots masculins i femenins. És impossible aconseguir la floració de les plantes d’interior, ja que no hi ha prou pol·linització natural per part dels insectes.

Característiques de la cura d’una flor a casa

Malgrat el seu origen exòtic, el ficus d’Ali no té cap pretensió. És relativament fàcil crear-hi les condicions adequades, tenint en compte els factors del seu entorn natural.

Temperatura

La cura d’Ali ficus a casa requereix el compliment del règim de temperatura: al període estival 22-25 ° С, a l’hivern - no inferior a 16 ° С. Un fort refredament de l’aire afecta negativament l’estat de les fulles. Si el sòl es refreda, els rizomes també poden patir.

A Ficus no li agrada l’aire estancat, la sala amb ell ha de ser ventilada regularment. Cal col·locar la flor lluny de corrents d’aire i fonts de calor: bateries i escalfadors.

Il·luminació

El ficus amant de la llum Ali agrada amb una exuberant corona en resposta a una bona il·luminació. A més, la seva necessitat augmenta amb l’augment de la temperatura; aquest mecanisme funciona als tròpics.Una flor amb fulles monocromàtiques necessita ombra parcial i amb fulles variades, de llum difusa. Es recomana escollir un llindar del sud-est.

Il·luminació correcta

Important! La manca de llum es pot assenyalar mitjançant un canvi de forma de les fulles: es tornen oblonges i la corona també s’aprima.

Reg

A l’estiu, s’ha de regar l’aigua ja que la terra vella s’asseca de 1,5 a 2 cm de gruix i no s’ha de deixar que s’acumuli a la paella, cosa que pot provocar la podridura del sistema radicular. A l’hivern, quan el creixement del ficus s’alenteix, el reg s’ha de fer encara menys sovint fins que el sòl estigui completament sec. Benedict Ali és capaç de suportar la sequera, però no l’excés d’humitat.

Humitat

Com es va assenyalar anteriorment, el ficus d’Ali no tolera l’embassament, el sòl s’ha d’eixugar entre regs de 3-5 cm de profunditat. A l’estiu, la freqüència del reg és de 2-3 vegades a la setmana, a l’hivern, una vegada. L’aigua s’ha de sedimentar, s’aboca en petites porcions en diverses aproximacions. Al cap de 30-40 minuts. després de regar, heu d’eliminar l’excés del palet.

Imprimació

Es pot comprar sòl especial per a ficus a una floristeria, i aquesta opció és la més fiable. Si això no és possible, heu d’intentar fer-ho vosaltres mateixos. Això requerirà:

 • gespa;
 • sorra fina;
 • estelles de maó;
 • torba.

Cal barrejar els ingredients a parts iguals i abocar-los a l’olla. A més, cal fer-hi forats de drenatge.

Vestit superior

El vestit superior es realitza durant el període de creixement actiu: d'abril a agost, una vegada cada 2 setmanes. Cal utilitzar fertilitzants minerals i orgànics, diluint-los en aigua.

Important! No es pot ruixar el ficus, l'apòsit superior només s'aplica a través del sòl. A l’hivern, el ficus de fulla llarga no necessita fecundació.

Poda

Ficus Ali, amb molta cura, creix cap amunt i cap enfora, prenent un aspecte lleugerament descuidat. La poda ajudarà a crear una forma agradable i també enfortirà l’arbre. Es pot dur a terme només a principis de primavera; s’han d’eliminar els cabdells apicals. Del lloc tallat destacarà el suc blanc, que s’ha d’esborrar amb una esponja fins que desaparegui completament. Després, heu d’omplir la "ferida" amb carbó triturat (activat o de fusta).

Bonic resultat de poda

Si teniu previst fer créixer el ficus de Benjamin Ali alt i estès, heu de plantar 2-3 brots en un test gran. Els seus baguls es poden entrellaçar, creant una autèntica decoració de la sala d'estar. El teixit no hauria d’estar massa ajustat sense que s’afecti el creixement. Els brots laterals s’han de podar a mesura que creixin.

Important! La saba lletosa de la planta conté substàncies tòxiques per a la pell. A causa del contingut de goma que conté, fins i tot els ficus es consideren verinosos. Tot el treball de retallada s’ha de realitzar només amb guants.

Com es reprodueix el ficus Ali

La reproducció de ficus Benedict es produeix mitjançant esqueixos, que mostren bons resultats en arrelar. Això requereix una bona il·luminació i branquetes adequades. La longitud del tall ha de ser de 15-25 cm, els exemplars tallats s’han de col·locar en un pot d’aigua. Després de 2-2,5 mesos, es formen arrels. Aquest mètode és molt més ràpid que l’hivernacle.

Propagació per esqueixos

Nota! Per evitar que floreixi l’aigua podada, cal canviar-la cada dues setmanes.

Transferència

En condicions favorables, l’arrel del ficus creix ràpidament i pot ser necessari un trasplantament de flors. Per a això, l’olla s’ha de seleccionar una mica més gran que l’anterior. S'hi aboca part de la terra nova, la resta del sòl es treu de l'olla vella.

Si el ficus és gran, s’ha de canviar la capa superior del substrat un cop a l’any. Aquest procediment es realitza durant el període de creixement, és a dir, a principis d’estiu. Les plantes joves es trasplanten anualment, adults (4-5 anys), cada sis mesos.

Possibles problemes i malalties creixents

Ficus Ali poques vegades està exposat a atacs de malalties i plagues quan es cura adequadament. Els seus propietaris poden patir els següents problemes:

 • si la planta no té prou llum, comença a deixar fullatge i frena el creixement;
 • el fullatge caigut i aprimament indica un excés d’humitat;
 • si el ficus es troba a la llum solar directa, les fulles començaran a assecar-se i a arrugar-se;
 • les taques marrons poden indicar problemes amb fertilitzants, temperatura i aire sec.

Si la planta no està ben cuidada, pot ser atacada per plagues. Afortunadament, són fàcils de tractar. Si apareix una teranyina fina en un ficus, s’hi ha acabat un àcar. Per al tractament, s’ha d’esbandir la planta sota la dutxa (incloses les branques). Aquesta plaga no tolera la humitat elevada. El procediment s’ha de repetir setmanalment durant un mes.

Planta afectada (taques)

Les fulles de ficus poden perdre el color i caure quan són atacades per la vaina i el fals escut. Aquests insectes semblen taques negres, s’eliminen amb aigua sabonosa i s’utilitza un drap suau per netejar-los.

Signes i supersticions

L’amstel ficus s’esmenta a les cultures asiàtiques i eslaves. A més, aquesta flor apareix amb una llum diametralment diferent, de manera que les persones supersticioses han de prendre una decisió difícil. A Àsia, el ficus es considera una planta útil que aporta bona sort i riquesa a la llar. Basant-se, es fan infusions alcohòliques per alleujar els processos inflamatoris. En la cultura eslava, aquesta flor és considerada un ocell que expulsa els homes de casa.

En qualsevol cas, el majestuós ficus d’Ali serà una meravellosa decoració per a la llar. La seva extensa corona el converteix en un element verd independent de l'interior. Per als cultivadors de flors, serà una oportunitat per a la creativitat, ja que la poda i la formació de branques són activitats emocionants. El compliment de normes senzilles de cura us permetrà admirar una bella flor noble durant molts anys.

convidat
0 comentaris

Orquídies

Cactus

palmeres