Lira Ficus: atenció domiciliària

Els ficus són les populars flors d’interior. Aquesta planta té un gran nombre de varietats que difereixen en l’aspecte i la mida de la primavera. La lira Ficus mereix una atenció especial. És perfecte per enjardinar oficines i salons.

Descripció de la planta

La lira Ficus (lat. Ficus Lirata) és una planta de fulla perenne que pertany a la família Mulberry. El nom prové de les làmines en forma de lira. En condicions naturals, creix als tròpics d’Àfrica i pot arribar als 30 m d’alçada. En un entorn domèstic rarament supera els 3 m.

L’aparició de ficus de lira

El tronc del ficus és erecte amb una lleugera rugositat. L’escorça és de color marró clar. Les fulles són dures i primes. Un dibuix és clarament visible a la seva superfície. De llargada poden créixer fins a 50 cm amb una amplada no superior a 25 cm. La superfície de les fulles és brillant i lleugerament arrugada. Pintat de verd intens.

Per la teva informació!La floració només s’observa quan es cultiva en hivernacles i es representa per inflorescències en forma de bola - syconia.

Les més populars de la floricultura són tres varietats de ficus de lira:

 • Kulumnaris és un gran ficus columnar que creix només cap amunt;
 • El bambí és una varietat ramificada compacta amb fulles petites;
 • ficus Lirata és una planta de mida mitjana (1-1,5 m) amb fulles grans.

Flor in vivo

Nota! Ficus és cultivat activament pels cultivadors de flors no només pel seu aspecte, sinó també per les seves propietats. Totes les plantes d’interior emeten oxigen i, gràcies a les plaques de fulles amples i de grans dimensions, la flor es converteix en un autèntic purificador natural. S'ha comprovat que en una habitació amb un arbre de ficus l'ambient és molt més còmode i agradable.

Funcions de cura

El Lyre ficus implica una cura especial a casa, que haureu de tenir en compte a l’hora de cultivar-lo. Els errors en aquesta matèria poden provocar la caiguda de fulles i altres problemes.

Temperatura

Com que el ficus és una planta tropical, la temperatura òptima per al seu cultiu ha de ser la següent:

 • a l'estiu a 20-25 ° С;
 • a l'hivern dins de 16-20 ° С.

Ficus no tolera canvis bruscs de temperatura, que poden provocar taques a les fulles. El sòl de l’olla tampoc no hauria de ser massa fred.

Nota!Si el ficus creix sobre un davall de la finestra, s'hauria de disposar d'un suport per a l'hivern.

Il·luminació

A una planta tropical li encanta la bona il·luminació, de manera que l’habitació hauria d’estar ben assolellada. En aquest cas, s’ha d’escollir el lloc perquè no hi caiguin els rajos del sol.

A la sala del costat nord, el ficus experimentarà una manca de llum solar i, al costat sud, rebrà cremades per la llum solar directa. La millor ubicació seria l’est i l’oest. A l’hivern, les làmpades UV es poden utilitzar per ampliar el dia.

Reg

Un reg mal organitzat pot provocar la mort de la planta. La freqüència d’humiteig del sòl depèn de diversos factors:

 • tipus de sòl;
 • humitat de l'aire;
 • condicions de temperatura.

Abans de regar el ficus, la terra s’ha d’eixugar bé. A l’estiu, la freqüència del procediment és de 2-3 vegades a la setmana i, a l’hivern, el reg no es fa més d’una vegada a la setmana.En aquest cas, es recomana utilitzar aigua a temperatura ambient.

Polvorització

Per mantenir una humitat suficient, heu de ruixar regularment la flor amb una ampolla. El procediment es realitza tot l'any amb aigua tèbia i assentada.

Humitat

Per als ficus Lyrata, la cura també consisteix a crear humitat elevada. Això es pot aconseguir de diverses maneres:

 • utilitzar un humidificador;
 • netejar les fulles amb un drap humit;
 • polvorització d'una ampolla de polvorització;
 • dutxa calenta.

Cura de les flors de cera

Imprimació

És preferible plantar en sòl fèrtil amb acidesa neutra. Es poden comprar terrenys ja fets a una botiga de flors o es poden barrejar de forma independent terres de fulles i terres de gasolina a parts iguals, a més de 0,5 parts de sorra de riu amb carbó vegetal.

Vestit superior

Per al correcte desenvolupament de la planta, caldrà aplicar fertilitzants que alimentin el sòl amb tots els oligoelements necessaris. De les formulacions complexes són adequades: "Bona Forte", vermicompost i "Raduga". També podeu utilitzar per alimentar:

 • superfosfat. Proporcionarà al sistema arrel la quantitat necessària de fòsfor;
 • fusta de freixe. La cendra s’aboca amb aigua calenta, després de la qual s’infosa durant una setmana. Aquesta fertilització és la prevenció de plagues d'insectes i també satura el sòl amb potassi.

Important! La fertilització s’ha de dur a terme durant el període de creixement actiu del ficus amb un interval de 14 dies.

Característiques de la cura hivernal

A l’hivern, en una habitació on creix el ficus de lira, la temperatura no ha de baixar a 12 ° C. Una flor pot sobreviure a aquest declivi només durant un curt període de temps i sota la condició d’un reg mínim.

Floració de ficus

La floració del ficus només és possible a la natura o en les condicions d’un jardí botànic. Quan es cultiva a casa, és possible l’aparició d’inflorescències rodones de syconia. Exteriorment, s’assemblen més a les fruites verdes, que amb el pas del temps poden adquirir matisos grocs i taronja.

Com són els ficus syconia?

A l’interior, aquestes inflorescències són buides, només hi ha llavors. A l'exterior, a la superfície hi ha un petit forat a través del qual els insectes penetren i pol·linitzen la flor en condicions naturals. A casa, no es produeix la pol·linització, de manera que les llavors no són adequades per a la reproducció i les pròpies inflorescències prenen una gran quantitat d’energia del ficus. És per això que es recomana suprimir-los de manera oportuna.

Poda

Podeu podar la planta per formar una corona. El procés s’ha de realitzar a la primavera, quan s’observa el seu creixement actiu. Aquest procediment té un efecte beneficiós sobre la planta, permetent el desenvolupament de brots laterals.

Reproducció

Aquest tipus de ficus es pot propagar de diverses maneres:

Propagació de llavors

Com que no és possible obtenir llavors madures en condicions de cultiu casolanes, s’utilitza material de sembra comprat per a la reproducció. Les llavors seleccionades es remullen amb aigua tèbia. Es poden afegir estimulants del creixement per accelerar l’aparició de brots.

Després de 4-5 dies, les llavors es planten en sòl càlid i humit, després de les quals es cobreixen amb polietilè per crear unes condicions òptimes. La pel·lícula s’elimina al cap d’1,5-2 setmanes, quan apareixen brots.

Esqueixos d'arrelament

Abans de tallar els esqueixos, es recomana regar bé la planta i deixar que el temps estigui saturat d’humitat. Els esqueixos s’han de preparar l’endemà del reg.

Per a la plantació de material, se selecciona una tija forta i sana, que es talla acuradament en un angle. Es deixen les 2-3 fulles superiors i es retiren la resta.

Reproducció de ficus de lira

Capes d'aire

Per propagar el ficus per capes, es selecciona un lloc al tronc on es planifica l’arrelament dels brots. És convenient que, com a mínim, 60-70 cm de la part superior estiguin com a mínim de 60-70 cm. Les plaques de fulls s’eliminen in situ i es fan dos petits talls a una distància de 3 cm l’una de l’altra.

L’escorça entre les incisions s’elimina acuradament.El lloc en si es tracta amb qualsevol medicament que estimuli el creixement de les arrels. A continuació, s’aplica molsa mullada al seu lloc. Després de 2-3 setmanes, creix un brot, llest per al trasplantament a un lloc permanent.

Nota! Es recomana trasplantar una planta jove cada primavera i amb l’aparició de cinc anys, una vegada cada 2 anys. El mètode de rodar el ficus és molt adequat, cosa que preservarà la integritat de la capa superior.

Possibles problemes de creixement

Quan es cultiva ficus, poden sorgir els problemes següents:

 • groguenc i caiguda de fulles. Una causa freqüent és l’aire massa sec. Les fulles s’han de netejar amb un drap humit o es poden ruixar;
 • les fulles no creixen i cauen. Aquest problema és inherent a la manca de nutrients. La fecundació ajudarà a corregir la situació;
 • les fulles s’enrotllen i es tornen marrons. La malaltia es caracteritza per un excés de llum solar o una elevada humitat del sòl;
 • caiguda de les fulles inferiors. Es produeix a causa d’un reg insuficient;
 • caiguda parcial de les fulles. Aquesta situació pot sorgir amb un fort canvi de situació.

Plagues de ficus

Les plagues de ficus poden ser:

 • àcar. Podeu eliminar-lo amb les drogues Mavrik, Vertimek, etc .;
 • xinxa. Es recomana netejar les fulles danyades amb una solució alcohòlica i després esbandir-les amb aigua sabonosa;
 • escut. Si els insectes adults es poden eliminar per si sols, caldran fungicides en la lluita contra les larves;
 • pugó taronja. Una solució de sabó líquid i tabac es considera un remei eficaç per lluitar contra ell.

Plagues d'insectes Ficus

Presagis populars

El cultiu de ficus a la casa ha adquirit signes i supersticions. Així, els eslaus creien que:

 • el ficus desperta la ira, l’enveja i altres pecats en una persona;
 • amb l’aparició d’aquesta planta a la casa, l’amor en la família desapareix;
 • el ficus és un símbol d’una persona solitària.

Els europeus tenen una opinió totalment contrària sobre aquesta planta. Per ells:

 • ficus és capaç de millorar l’entorn familiar i enfortir els sentiments;
 • la planta dóna comoditat a la casa i ajuda a resoldre problemes;
 • és el guardià de la llar.

Quins signes de creure i quins no, tothom decideix independentment. Però s’ha demostrat científicament una cosa: el ficus de lira és un potent purificador d’aire natural. I si el cuideu correctament, la flor es convertirà en una decoració espectacular per a qualsevol llar.

convidat
0 comentaris

Orquídies

Cactus

palmeres