Sòl per a Dracena: què cal i com triar

La dracaena és una flor tropical que es cultiva fàcilment sobre l’ampit de la finestra. El seu sistema radicular es desenvolupa bastant ràpidament, cada 1-2 anys cal trasplantar-lo a un test nou. Per tal que una planta decori una casa o oficina durant més d’un any, heu de saber en quins terrenys plantareu la dracaena. Podeu comprar terres de conserva en una botiga especialitzada o podeu preparar-los vosaltres mateixos.

Quin tipus de sòl li agrada a la dracaena?

En general, la dracaena no és capritxosa pel que fa al sòl. El més important és que sigui moderadament àcid, és bo transmetre la humitat i l’aire i contenir nutrients.

Dracaena té arrels llargues, per la qual cosa és important trobar-hi el test adequat. Ha d’assemblar-se a una forma de vidre: un recipient alt amb un fons estret i una part superior ampla.

A la planta no li agrada la humitat estancada, al trasplantar-lo cal un drenatge de 3-4 cm. A la part inferior de l'olla hi hauria d'haver almenys un, o preferiblement diversos, forats de drenatge. Això és necessari per mantenir l’equilibri hídric al nivell adequat.

L'argila expandida és adequada com a drenatge: còdols de fang cuits amb un diàmetre de 0,5 a 1 cm. També podeu utilitzar vermiculita, còdols petits o estelles de ceràmica.

A la part inferior de l’olla, s’ha de disposar el drenatge de l’argila expandida o de còdols petits

Quin sòl es necessita per cultivar dracaena: requisits generals:

 • soltesa moderada: el sòl permet que l'aire passi bé, però alhora manté la planta;
 • alta permeabilitat a l’aigua: la humitat hauria de fluir uniformement cap a les arrels sense estancament ni assecat en determinats llocs;
 • rica composició mineral i orgànica;
 • moderada acidesa a 5,5-6 pH;
 • manca de males herbes, impureses verinoses, plagues.

Atenció! No plantis la planta en terra argilosa. Aquest és l'únic tipus de sòl "no estimat".

Ingredients i minerals essencials

El sòl de la dracaena ha de contenir necessàriament potassi, magnesi i calci. Per fer-ho, utilitzeu superfosfat doble (saturat de magnesi i calci), així com sulfat de potassi.

A més dels components principals, s’utilitzen additius addicionals. Pot ser carbó vegetal, farina de dolomita, humat. La complexa combinació d’aquestes substàncies fa que el sòl sigui fibrós i nutritiu, cosa que és necessària per al ple desenvolupament de la planta.

Com a fertilitzant, podeu utilitzar sapropel, una substància orgànica que s’obté de microorganismes d’aigua dolça en descomposició. Satura el substrat amb àcids i oligoelements, la planta fecundada arrela millor.

Per a què serveixen tots els elements del sòl?

Cada substància compleix una funció específica en la composició del sòl:

 • gespa: la base del sòl per a l'habitació dracaena;
 • terra frondosa: conté nutrients;
 • biohumus: s'utilitza com a humus;
 • sorra: il·lumina el sòl, millora l’intercanvi d’aire;
 • carbó vegetal: enriqueix el sòl amb potassi, regula l'acidesa, augmenta la soltesa;
 • torba: conté micronutrients, evita l’enduriment del sòl;
 • humats: substàncies minerals que augmenten la resistència a les malalties;
 • farina de dolomita: satura el substrat amb potassi i calci.

Triar un terreny per a dracaena

Sabent quin tipus de terreny es necessita per a la dracaena, podeu començar a triar una barreja de sòl. A partir de les formulacions de botigues, és adequat el terreny per a palmeres. Els substrats de TM "Sady Auriki", "Good", "Garden of Miracles" s'han demostrat bé en termes de preu i qualitat.Les mescles adquirides són estèrils, inclouen els components necessaris i estalvien temps. Si no és possible comprar terres ja fets, podeu preparar-los vosaltres mateixos.

A la botiga podeu comprar mescles ja preparades per a dracaena i sòl universal per a palmeres.

Quins sòls existeixen

Els jardiners experimentats divideixen el sòl de la dracaena en tres tipus:

 • una barreja de terra a base de torba, gespa, humus i sorra. Tots els components es barregen en una proporció 1: 1: 1: 1;
 • composició de la terra de fulles i terres, sorra, humus, torba en una proporció d'1: 1: 1: 1: 1;
 • sorra, terra frondosa i gespa en proporció 1: 1: 3, s’afegeix carbó vegetal a la barreja resultant a raó d’1 cullerada. l. Per a 2 litres de terra.

Consells! El millor moment per trasplantar una planta és a principis de primavera. Durant aquest període, la planta es desperta de la hibernació i arrela fàcilment en un test nou.

Preparació de components del sòl per a dracaena

Per preparar la terra per a la dracaena a casa, es recomana preparar tots els components per endavant. Aquest no és un procés ràpid.

El sòl frondós es pren de sota bedoll, noguera, auró. Retireu, juntament amb les fulles caigudes, 5 cm de la capa superior de la terra. A partir de la barreja extreta es forma un munt, s’omple de fertilitzant nitrogenat i es deixa durant 2 anys.

La terra de soja s’extreu de prats de trèvol o camps de cereals. S'extreuen capes de 20 × 25 cm (aproximadament) i 10 cm de gruix, que es superposen entre si, s'aboca amb purí líquid i es deixen en un lloc ombrívol durant 2 anys. No s’ha de deixar assecar la barreja i, durant l’estiu, s’ha de palar el munt almenys una vegada.

Es recomana prendre sorra en un llac o riu, seguida de la desinfecció amb permanganat de potassi. Com a últim recurs, pot ser que sigui sorra gruixuda de la botiga d’aquaris. La torba també és més fàcil de comprar a una floristeria.

L’humus es prepara a partir de fems i excrements d’aviram: tot s’ha de tornar a coure en una fossa de compost durant 1-2 anys. Si no és possible fabricar-lo vosaltres mateixos, el podeu substituir per vermicompost comprat.

Important! És molt indesitjable agafar terra d’hivernacles i hivernacles, prop de carreteres i empreses, així com de sota de flors velles. Poden contenir larves de plagues, substàncies verinoses, espores de patògens.

Esterilització adequada de la terra

Es desinfecta la terra preparada per a dracaena. A casa, la forma més fàcil d’esterilitzar-lo és al forn. Cal estendre el sòl sobre una placa de forn, reposar durant 10-15 minuts a una temperatura de 200 graus. La desinfecció es fa millor entre 1 i 1,5 mesos abans del trasplantament previst, de manera que el sòl prengui vida.

Errors importants en la preparació del sòl

Un error comú dels cultivadors de flors és preparar el sòl amb un excés de torba. Absorbeix l'aigua intensament sense retrocés. I la planta és amant de la humitat, de manera que cal observar les proporcions i no oblidar el reg regular.

Alguns creuen que una casa rural d’estiu és el millor lloc per agafar terra. Aquesta és una idea errònia. El terreny del jardí és fèrtil, però es distingeix per una alta concentració de fertilitzants i sals minerals. Això és bo per a les verdures, però poden perjudicar les flors d’interior. També al sòl del jardí pot haver-hi males herbes, espores de patògens, larves de plagues.

Molta gent compra una barreja ja feta a una botiga i l’enriqueix a més amb humus, farina de dolomita, carbó vegetal i altres components orgànics. En general, això no està malament, però molts sense saber-ho no desinfecten el substrat. Això està ple d’introducció de malalties i plagues al sòl de la botiga.

Què fer amb la terra vella?

La dracaena es trasplanta junt amb el sòl vell. No cal rentar-lo ni sacsejar-lo; això està ple de danys al sistema arrel. El drenatge es col·loca al fons de l’olla nova i s’omple amb aproximadament un terç del sòl preparat. S’instal·la un maleter al centre del contenidor i la terra restant s’escampa pels costats.

Quan replanteu, no cal que sacsegeu la terra vella

Important! Si les arrels malaltes o podrides són visibles des del sòl vell, heu d'alliberar la planta del terra i examinar-la acuradament.Cal retallar les zones podrides i poc saludables.

El sòl de la dracaena hauria de ser fluix perquè les arrels de la planta rebin contínuament humitat i aire fresc. El substrat es pot comprar o fabricar pel vostre compte. Si la botiga no té una composició específica per a dracaena, és adequada una barreja per a palmeres.

convidat
0 comentaris

Orquídies

Cactus

palmeres