Revetlla, què és: groc, herba, perenne o anual

La revetlla és una planta perenne sense pretensions que agrada amb una floració abundant durant tota la temporada d’estiu. Els arbustos de poc creixement ocupen poc espai al lloc i es poden utilitzar en plantacions individuals o en grup. La revetlla també es cultiva en tests i testos.

Què és la revetlla?

La planta arriba a una alçada de 50 cm. Les fulles de la revetlla són dentades ovalades, les flors es recullen en inflorescències esfèriques, els pètals són petits, fins a 2 cm de diàmetre. La flor es cultiva per llavors i esqueixos. El període de floració és de juny a novembre.

La flor interior d’un test decorarà qualsevol interior

Interessant!L’olor d’una flor pot tenir diferents tons. Segons el tipus de revetlla, fa olor de fruita, té notes de mesc, vainilla.

Varietats i tipus

La planta existeix en dos tipus: anual i perenne. Els primers es poden cultivar fàcilment amb llavors. A la zona climàtica temperada es practica el cultiu d’una espècie anual, ja que la planta no tolera bé les gelades. Si ho desitgeu, podeu sembrar llavors en una olla i fer una flor casolana a partir d’una anual que decorarà l’interior.

Nota! Les plantes perennes es conreen en sòl només al sud. A l’hora de decidir quina revetlla creixerà: revetlla perenne o anual, cal tenir en compte el clima local.

Quan la floristeria hagi decidit quina revetlla li convé, és a dir, anual o perenne, heu de triar una varietat. Hi ha més de 250 varietats, les més populars d’elles es descriuen a continuació.

bons Aires

Una varietat que no requereix una cura constant. Creix fins a 120 cm. Les tiges són rectes, les petites flors liles es recullen en rosetes.

Per la teva informació! Aquesta perenne és la revetlla més alta d’aquest tipus.

Com floreix Buenos Aires

Híbrid

La varietat més popular entre els jardiners. Criat per criadors a mitjan segle XIX. Té brots de diverses formes en una àmplia gamma de colors i una estructura diferent de la mata: amb una tija recta, rastrera. A més, l'espècie es planta com una flor ampelosa.

El color del cabdell va des de la base habitual (generalment rosa) fins a tons mitjans sofisticats i tons alterns.

Fragant (llimona)

És una planta alta que creix fins als 2 m d'alçada. Les fulles són estretes, llargues i petites flors blanques que es recullen en una espigueta. Si es frega una fulla, comença a emetre una aroma de llimona, les fulles tenen un gust agre.

Varietat de llimona

Canadenc

Un petit arbust de 30 cm d’alçada Les flors es recullen en petites rosetes. Tonalitats de les inflorescències de to llit: lila, rosa, blanc.

Difícil

Té un arbust rastrejant, fulles dentades afilades. Tolera l’hivern a l’aire lliure. Podeu entendre com és l’olor de la revetlla quan el compareu amb l’aroma dels clau.

Nota! La revetlla es troba a la venda amb el nom de loosestrife, però té un aspecte diferent d’altres varietats. Les seves flors es troben al llarg de tota la longitud de les tiges. Mentre que en el representant clàssic d'aquesta espècie, les flors es recullen a la part superior dels peduncles. Entre les persones, aquesta varietat de revetlla té el nom de la perenne groga.

La composició química de la revetlla officinalis

La planta conté flavonoides, vitamina C, tanins, moc, esteroides, àcid silícic, oli essencial, oligoelements.

Propietats farmacològiques

Les substàncies actives de la planta tenen un efecte hipotensor i antisèptic. Una decocció de fulles alleuja les nàusees, augmenta la gana, millora la digestió. L'herba redueix la pressió arterial alta, la temperatura.

Funcions beneficioses

Aquest tipus de revetlla creix allà on s’accedeix a la llum solar: als prats, a les vores d’un clima temperat, es pot utilitzar en medicina popular i oficial.

Les propietats medicinals de la revetlla estan demostrades científicament

La revetlla ha adquirit propietats útils gràcies a les substàncies biològicament actives que componen la seva composició. L’herba té propietats antisèptiques, curatives, astringents i analgèsiques. A partir de la planta s’elabora un oli aromàtic que cura les ferides inflamades i tracta les abrasions. L’oli s’inclou en col·liris, solucions per inhalació, pastilles per a la tos, aerosols per a la gola.

Receptes de medicina tradicional amb revetlla medicinal

La planta de casa tracta els refredats, els reumatismes, les dermatitis, les malalties dels òrgans pèlvics.

Per a la preparació del medicament, s’utilitzen totes les parts de l’herba seca. Preparen decoccions, infusions d’alcohol, fan locions, preparen te.

Contraindicacions d'ús

La composició pot ser perjudicial per a les persones en risc.

Les persones següents no haurien de prendre fons basats en aquesta herba:

  • menors de 14 anys;
  • persones amb intolerància als ingredients de la planta;
  • dona embarassada;
  • al·lèrgics;
  • pacients hipertensos.

L’ús a llarg termini del medicament pot irritar els intestins.

Important! La planta pot afectar negativament el cos. Abans d’utilitzar l’herba, consulteu un especialista.

Verbena officinalis: investigació científica

L’estudi de les propietats medicinals de les herbes ha revelat un efecte curatiu integral que tenen sobre el cos humà. L’oli essencial té propietats sedants, el sitosterol de fitohormona funciona com un antiinflamatori i els glicòsids tonifiquen els músculs.

Mites, llegendes, creences associades a la revetlla medicinal

Des de l’antiguitat, es creia que si recolliu les branques d’un arbust a la matinada, la beguda que se’n preparava ajudaria a conciliar les parts en guerra, salvarà la casa dels enemics i donarà força al treball.

Els creients prenien aquesta planta per sagrada, perquè la revetlla creixia al Gòlgota i cobria les ferides de Crist amb les seves branques.

Ús pràctic en màgia

Des de l’antiguitat, l’herba de revetlla tenia un significat màgic, s’utilitzava en conspiracions, rituals. L'herba s'utilitzava en esdeveniments xamànics per espantar els mals esperits, per reconciliar els enemics. Els bruixots van utilitzar la planta per fer una beguda encantadora, amb la seva ajuda les dones van encantar els seus estimats homes.

Els floristes es van enamorar de la verena, perquè aquesta planta no té pretensions a l’hora de tenir cura, creix de diverses formes. Una àmplia gamma de colors i formes de l’arbust fa que la flor sigui versàtil per decorar el jardí i la llar. Fins i tot els principiants poden fer créixer aquesta cultura.

convidat
0 comentaris

Orquídies

Cactus

palmeres