Albuka en espiral: cultiu i reproducció

La insòlita planta d’albuca atrau l’atenció de tothom que la veu per primera vegada. I es tracta de la forma original de les fulles, similar a una espiral. Els floristes creuen que aquesta configuració de fulles ajuda la planta a adaptar-se a l'aire sec, és més fàcil suportar la calor, no requereix reg freqüent i creix en petits contenidors.

Cultivar i cuidar l'albuka espiral a casa

La planta herbàcia albuca spiralis és de la família dels espàrrecs. Zona de cultiu - Amèrica del Sud. Aquesta planta bulbosa llença un peduncle amb flors blanques, per al qual es va obtenir el nom, que significa disparar de color blanc.

L’aparició de l’espiral albuka

La planta s'utilitza per decorar el jardí, el pati, crear diverses composicions a l'habitació.

La flor d’albuka es diferencia d’altres plantes domèstiques en el seu cicle vital. A la tardor, comença la temporada de creixement, quan la flor adquireix un fullatge exuberant. El cicle continua fins a la primavera. A l’estiu, quan l’albuca s’esvaeix, comença la transició a l’etapa de repòs. Les fulles es tornen grogues i s’assequen.

En resum, cal destacar algunes característiques:

 • cura estiuenca: reg abundant, alimentació amb fertilitzants de fòsfor i potassa;
 • tardor: mantenint-se a 25 ° C, reg ocasional;
 • cura hivernal: sense reg, temperatura del contingut 18 ° C;
 • cura de primavera; reg regular, la introducció de fertilitzants nitrogenats.

Atenció! Fer créixer una planta i cuidar-la és fàcil. El més important és triar el sòl adequat, crear el règim de reg correcte, mantenir l’albuka amb llum i temperatura suficients.

Condicions de cultiu de l'albuka espiral

Amb les accions adequades, l’espiral albuka crearà una atmosfera especial a la sala.

Temperatura de l’aire

Aquest indicador és molt important per al creixement i el desenvolupament d’una flor amant de la calor. Els dies de calor, la temperatura s’ha de mantenir a 25-28 ° C, en un temps fred de 13-15 ° C. Per a un color normal, s’introdueixen caigudes de temperatura entre novembre i desembre. Durant el dia, el termòmetre puja a 10-15 ° C. A la nit, 6-10 ° C.

Il·luminació

A la flor de l’albuca li encanta la llum. Com més sol rebi, més activament creixerà, millor es desenvoluparà i augmentarà la durada de la floració. La il·luminació més brillant dels llindars de les finestres est, sud i oest. Però a causa del fet que la temporada de creixement té lloc a l'hivern, la planta necessita una il·luminació addicional en forma de fitolamp. Prou si creeu il·luminació durant 14 hores.

Com regar

Albuka no necessita un augment del reg, especialment si el líquid s’estanca. Això sovint condueix a la podridura del sistema arrel i a una curvatura deficient del fullatge. La flor es rega abundantment després que s’assequi la capa superior del sòl. Per al reg, agafeu l’aigua assentada.

Important! Al començament d’un estat de repòs, es redueix el reg i, a continuació, s’atura completament. A principis de novembre, la humitat del sòl torna a començar.

Quan plantar i és possible créixer no a casa

La planta d’albuka amant de la calor creix millor a l’habitació. Però en bones condicions climàtiques, la flor es planta al camp obert.Si es tria un mètode de plantació de llavors, el cultiu es plantarà al desembre. Els bulbs es planten al març.

Triar un lloc per plantar i preparar el sòl

La flor ha de créixer en terres fluixos i fluixos. Es tracta d’un substrat ja preparat per a cactus o altres plantes suculentes. O sòl preparat per si mateix. Una barreja de terra, humus i sorra es pren en una proporció d'1: 1: 2. Per a la desinfecció, el sòl es calcinà al forn. Es necessita un drenatge a la part inferior de l’olla.

Durant el creixement actiu i la floració, l'albuka s'alimenta amb fertilitzants minerals complexos per a plantes suculentes.

Una bona il·luminació és important per a un albuka.

Important! El lloc d’aterratge ha de tenir una bona il·luminació. En aquest cas, l’albuca spiralis es desenvoluparà millor.

Característiques del trasplantament

El cultiu es trasplanta un cop cada 2-3 anys. El mes de novembre és el més adequat per a aquests propòsits. La flor es transfereix a terra fresca i, si cal, a un test més gran. Es selecciona un sòl nutritiu, lleuger i fluix, ben permeable a l’oxigen i a l’aigua. És més adequada una composició preparada per a plantes suculentes.

Procediment de trasplantament pas a pas:

 1. Es col·loca un drenatge de 2 cm d’alçada a la part inferior de l’olla que es pre-desinfecta. Per fer-ho, es calcinen al forn a 220 ° C o s’aboquen amb aigua bullent.
 2. La segona capa es distribueix amb una alçada de 3 cm: terra preparada.
 3. Es treu la ceba de l’olla vella. Les arrels s’examinen acuradament. En cas de danys greus, s’eliminen els processos de l’arrel i es neteja la podridura amb un ganivet. Després, les arrels es desinfecten en una solució feble de permanganat de potassi.
 4. El bulb es col·loca en una olla a terra, coberta de terra, deixant més de la meitat del cap sobre el terra.

Després del trasplantament, el recipient es col·loca sobre un ampit de la finestra il·luminat. Es reprèn el reg.

Trasplantament d’albuka en espiral

Com funciona la floració d'una planta

Albuca té un aspecte atractiu durant el període de floració. Les flors de color verd groc es recullen en inflorescències carpianes, situades a mig metre de la base. Tenen una olor agradable, que s’intensifica al vespre.

Albuca florida

Característiques del període de floració i latència

La floració s'estén d'abril a maig durant 2–2,5 mesos. Al final de la floració, apareixen les beines de llavors.

Després d'això, l'albuca entra en fase de repòs. Les fulles cauen, sovint cauen completament. El reg s’atura. La flor es determina en un lloc ombrejat i hi reposa. Al final de la latència, apareixen fulles joves. Es reprèn la cura, el reg, l'alimentació. La flor es trasllada a un lloc il·luminat.

Caixes de llavors

Mètodes de reproducció

Hi ha dues maneres de reproduir la flor del sud: llavors, bulbs - nadons.

Propagació de llavors

El mètode és menys popular. I, tot i que no té cap complicació, el material de llavors collit té una bona germinació durant només sis mesos. Si oblideu el termini, la llavor pot no brotar ni perdre les seves qualitats parentals.

Algorisme per plantar una albuka a partir de llavors:

 1. Les beines de llavors recollides es conserven durant 3 setmanes en un lloc fosc.
 2. Es prepara un sòl a partir de sorra i terra frondosa en una proporció d’1: 1.
 3. El recipient s’omple de terra.
 4. El material de les llavors es sembra, s’escampa amb terra per sobre.
 5. El recipient es cobreix amb una pel·lícula (vidre) per crear condicions d’hivernacle.
 6. Traslladat a l’ampit de la finestra il·luminat.
 7. La temperatura es manté a 27-28 ° C.
 8. Es recomana la ventilació regular i la polvorització de la plantació.
 9. Al cap de 2 setmanes, l'albuka brotarà de les llavors. Es retira la pel·lícula (vidre).

En absència de material de llavors, el cultiu es propaga amb bulbs o s’ordena el lliurament per correu.

Informació adicional! La plantació de llavors es realitza al febrer. S'espera una floració al cap de 3 anys.

Reproducció per bulbs - per part dels nens

A casa, l’albuka es planta principalment de manera vegetativa. A diferència de la plantació de llavors, amb aquest mètode de propagació es conserven les característiques varietals del cultiu.

Propagació vegetativa

Un moment convenient per a la reproducció és la tardor, durant el període de trasplantament. Prepareu olles amb una capa de drenatge i un sòl adequat. Els bulbs es separen acuradament i es planten en tests, aprofundint-los en 5 cm.El creixement jove no és diferent del cultiu d’una planta madura.

Atenció! Els bulbs filla de l’albuca poques vegades es formen. Per això, la reproducció per bulbs és difícil per als nens.

Les fulles no s’arrissen: què fer

Les fulles de la planta són boniques espirals. Si no s’observen aquests fenòmens, la planta no té prou llum o la humitat s’estanca al sòl.

Com torçar les espirals

Per a l’aparició d’espirals, cal resoldre el problema de la il·luminació. L'olla s'ha d'instal·lar sobre un davall de sol. Si això no és possible, el cultiu s’il·lumina amb un fitolamp o un altre dispositiu.

Si la raó és la humitat estancada o la sequedat del sòl, s’eliminen els factors estimulants.

Important! Els floristes afirmen que la forma extravagant del fullatge ajuda a reduir l'evaporació del líquid. Això permet a l’albuca tolerar la calor més fàcilment.

Malalties i plagues

L’albuka té una bona immunitat contra algunes malalties i plagues, però no tothom aconsegueix fer créixer una flor sense errors de cura i plantació. Aquests defectes comporten aquests problemes:

 • Àcar de l'arrel. Afecta els bulbs i els sistemes radicals. Els agents insectoacaricides els ajudaran.
 • Àcar. Destrueix la làmina. Tractament Fitoverm, Actellik.
 • Bombetes podrides. Motius: l’estancament de l’aigua al sòl i el seu embassament.
 • Fulles marrons. Hi ha òxid, danys a la làmina. Es requereix l’eliminació de persones malaltes i el tractament amb fungicides.

Mesures preventives: calcinació del sòl, drenatge, llavors, sistema radicular.

Altres varietats populars de flor d'albuca

Bràctees. Alçada 120 cm Floració maig-agost. Creix en sòls nutritius.

Bràctees

Albuca canadenc. Alçada 120 cm Floració als mesos d'estiu. Inflorescències grogues. Prefereix el sòl drenat.

Albuca canadenc

Albuca Nelson. Creixement de 120 cm. Floreix als mesos d'estiu. Les inflorescències són blanques. Bon creixement al sòl amb drenatge.

Albuca Nelson

La varietat més adequada per a Rússia és l'albuka espiral.

La planta d'albuca és molt original i inusual. Els autèntics coneixedors de la flora han apreciat una planta peculiar, espirals de fullatge maragda i una olor delicada. I, tot i que marxar és relativament senzill, la flor té algunes subtileses, sense saber quina pot arruïnar la cultura.

convidat
1 Comenta
Catalina

L’autor és delirant. Al principi de l'article, s'escriu que els regs abundants a l'estiu i rars a l'hivern. L’Albuca es troba a l’etapa inactiva a l’estiu i el bulb es podrirà a causa d’un reg abundant. Ni tan sols vaig llegir més

Orquídies

Cactus

palmeres