Bulbos de tulipes: com guardar-los

Les tulipes són les primeres flors que apareixen en un parterre després de l’hivern. Perquè la planta estigui ben cuidada i bella, cal que la cuideu adequadament. Per a això, és important estudiar les complexitats de la collita i l’emmagatzematge de cultius a l’estiu. Com guardar les tulipes i preparar-se per a la plantació? Cal tenir en compte els punts principals relacionats amb aquesta planta en particular. A més, cal tenir en compte la varietat de tulipes, les seves característiques de cultiu i altres factors externs.

Bulbs de tulipes: com guardar-los

Holanda és considerada el bressol de les tulipes, però, de fet, les flors provenien de l’est i en un país europeu s’acaben de generalitzar. Holland ha desenvolupat tecnologies especials per a l'extracció de material de sembra, així com per a l'emmagatzematge.

Les tulipes en flor són portadores de la primavera, que s’han de plantar d’acord amb les normes

Naturalment, a casa s’utilitza una opció d’estalvi més econòmica. Això no requereix dispositius ni equips especials. Per tal que els parterres de flors estiguin florits a principis de primavera, us heu de preocupar de preparar els components compositius per endavant. Cal saber guardar els bulbs de tulipes i conservar-los fins a la plantació.

Com es conserva el material floral abans de plantar:

 1. Tallar la part superior de la planta per preparar l'element subterrani.
 2. Traieu els bulbs del sòl en un moment adequat, quan el material ja estigui madur.
 3. Esteneu-les de manera que cada còpia estigui seca.
 4. Peleu l’excés de pell i talleu les arrels.
 5. Tractar amb un agent especial per protegir contra plagues i malalties.
 6. Prepareu contenidors i materials auxiliars per disposar l’espai d’emmagatzematge.
 7. Trieu un lloc on desar.

Material de plantació recollit

Per preservar amb precisió la part extreta del sòl fins al moment de la plantació, és necessari organitzar les condicions adequades per estalviar i fer cada procediment a temps i correctament.

Emmagatzematge dels bulbs de tulipa després de cavar abans de plantar-los a la tardor

Cal treure les bombetes a temps. Normalment es fa a finals de juliol. El temps pot variar segons les regions, per la qual cosa és millor centrar-se en altres indicadors. Però hi ha diversos factors externs pels quals podeu determinar l'hora exacta del procediment:

 • es poden desenterrar tubercles quan la part aèria ha perdut uns 2/3 de les fulles;
 • si la tija es torna tan tova que es pot embolicar al voltant del dit sense problemes, és el moment ideal per extreure-la;
 • quan la part superior s'ha marcit completament i ha canviat de color a groc, podeu començar a prendre mostres de les bombetes del sòl.

Nota! L'extracció es realitza d'acord amb la tecnologia següent. Heu d’excavar acuradament el lloc, seleccionar els bulbs i al principi no traieu el terròs.

Després d’excavar, cal preparar adequadament el material de plantació per a la seva conservació abans de plantar-lo en terreny obert. Això es fa a la tardor, ja que a principis de primavera les plantes ja es preparen per a la floració.

Emmagatzematge de les tulipes després d’eliminar el material del sòl:

Com és una planta quan està a punt per cavar

 1. Després d'assecar-se, es recomana tractar cada element amb un agent especial que eviti l'aparició de floridures, floridures i plagues.
 2. Disposar el material en contenidors que permetin el pas de l’aire. Aquests poden ser accessoris de plàstic o paper amb forats a la caixa.
 3. Es fomenta l’emmagatzematge al detall amb cada peça tancada de les altres. Podeu utilitzar paper de diari per embolicar cada ceba.Si utilitzeu un recipient de paper per a ous, és recomanable ruixar cada cel·la amb serradures.
 4. Cal assegurar un nivell estable d’humitat. La humitat del 60-70% es considera la norma. Si aquesta xifra és menor, el material començarà a assecar-se, amb entusiasme: es podreix.
 5. El règim de temperatura ha de ser constant, els indicadors no han de canviar durant el període d’emmagatzematge. El primer mes la temperatura ha de ser de 25-30 ° C. La resta del temps és de 15-20 ° С.
 6. Ventileu la zona d’emmagatzematge cada dia. N’hi ha prou amb 5-10 minuts. per al procediment.

Contenidors d’emmagatzematge

Important! La nevera és un lloc ideal per estalviar material de sembra de tulipes de qualitat. Primer heu d’establir la configuració correcta de temperatura i humitat. Una alternativa seria un celler o un cobert.

Processant els bulbs de tulipa després de cavar

Cal excavar acuradament els tubercles i estendre'ls sobre una superfície plana per avaluar l'estat de cada exemplar, seleccionar els espatllats, tallar les parts danyades. Perquè en el futur no es produeixi cap deteriorament de l'estat dels tubercles, cal fer un processament amb mitjans especials. Què es pot utilitzar:

 • una solució feble de manganès serà l’opció més senzilla que fins i tot un florista novell pot aplicar;
 • podeu preparar una solució a partir de karbofos i aigua, ruixar els exemplars descompostos i esperar que s’assequi completament;
 • els productors més experimentats solen sucar els bulbs en aigua. Cal escalfar-lo fins a 50-40 ° C i abocar les cebes durant 10 minuts, després eixugar-les i treure-les.

Solució de permanganat de potassi per al seu processament

Hi ha remeis casolans més complexos que es poden processar. Alguns inclouen solucions multicomponent amb components específics, per la qual cosa no sempre és aconsellable utilitzar-los.

Per cultivar exemplars sans en el futur, es recomana dur a terme processos previs amb mitjans especials. S’ha de fer el mateix procediment abans de plantar-lo directament en terreny obert.

Com assecar els bulbs de tulipa

L'assecat del material de sembra implica diversos passos seqüencials que són senzills. Al mateix temps, no cal crear cap condició especial per a la ubicació dels tubercles. Cal preparar una base de paper i escollir una habitació que no tingui llum solar directa. Com assecar adequadament la "collita" de la flor:

 1. Traieu els tubercles amb molta cura, no traieu el sòl i les escates de la superfície dels bulbs. Si es fa immediatament, els microbis del sòl poden penetrar sota la pell i començar a desenvolupar-se allà, cosa que provocarà el seu deteriorament.
 2. Després de desenterrar, escampeu les còpies sobre diaris o fulls de paper. Cal assecar-lo en una habitació amb bona ventilació, però sense llum solar directa. La temperatura pot ser qualsevol, però la humitat ha de romandre dins del 70%.
 3. Una setmana després de l'assecat principal, heu de classificar el material: tallar les arrels, netejar les escates exfoliades, descartar els exemplars podrits i danyats.
 4. Tracteu amb un agent especial que destrueixi els patògens més persistents.
 5. Després de polvoritzar-lo, heu de tornar a assecar-lo, que pot trigar d’1 a 5 dies.

Opció d'assecat

Només després d’aquest conjunt d’activitats es pot preparar per collir tubercles durant molt de temps. Per tant, l’assecat és un requisit previ important per a la preparació. Després, l’emmagatzematge es pot estendre durant tot l’hivern.

Forçar tulipes

És important poder gestionar la temporada de creixement de les tulipes per tal de florir en el moment adequat. Forçar les tulipes és un principi de pre-floració on el joc de temperatures baixes i altes és el principal factor.

Preparació abans de forçar

Perquè apareguin els cabdells, primer heu de col·locar l’olla en una habitació amb baixes temperatures i totalment desproveïda de llum solar.A causa de les baixes temperatures del bulb, tots els processos s’alenteixen, cosa que permet l’acumulació d’una quantitat suficient de nutrients.

Important! Per forçar-vos a anar sense problemes, heu de seleccionar el millor material bulbós per plantar en un test. En cas contrari, les còpies moriran.

A continuació, augmenta la temperatura i el grau d’il·luminació. Així, comença el procés de creixement: es crea una mena d '"estiu". Amb cada grau addicional, el creixement s’activa cada vegada més i la flor es prepara per florir.

Com cultivar tulipes el 8 de març a casa

La primavera és el moment de la floració de les tulipes, però vull que aquest procés passi el més aviat possible. En alguns casos, és simplement necessari que els cabdells ja hagin aparegut el 8 de març. Si creeu condicions úniques per estalviar tubercles, per a això cal destil·lar:

 1. Determineu amb precisió el temps d’aterratge. Normalment es fa un mes abans que comenci la floració. Si la data de finalització és el Dia Internacional de la Dona, llavors l'olla ha d'estar completament preparada per a la transició a les condicions interiors a principis de febrer.
 2. Seleccioneu material de sembra d'alta qualitat, totes les cebes han de tenir la mateixa mida. És millor triar exemplars amb un diàmetre mínim de 5 cm.
 3. Peleu les escates i baixeu els exemplars en una solució feble de permanganat de potassi durant mitja hora. Assecar una mica i col·locar a terra.
 4. Barregeu un substrat de terra normal, compost i sorra de riu en una proporció de 2: 1: 1. Cal pre-desinfectar tots els components del sòl fèrtil.
 5. Aboqueu el substrat a l'olla, deixant 5-6 cm al límit, poseu les cebes i tapeu-ho amb la resta del substrat fins al nivell de l'olla.
 6. Durant 4 mesos, poseu l’olla en una habitació amb una temperatura no superior a 9 ° C. A continuació, augmenteu gradualment la temperatura de l’aire i el grau d’il·luminació. Es recomana augmentar la temperatura de l'aire en 1-2 ° cada 3 dies.
 7. Podeu proporcionar una il·luminació normal amb làmpades fluorescents, que s’han de col·locar sobre el test. Cada tres dies s’ha d’augmentar la potència del llum.
 8. 25 dies després d’assolir la temperatura màxima (20-30 ° C), apareixeran els primers brots, a punt per florir.

Forçar les tulipes abans del 8 de març dura 25 dies

Aquest cultiu, o més aviat forçant, requereix una major atenció al material de sembra, però el resultat serà ideal. Gràcies a això, podeu obtenir cabdells per a qualsevol dia de festa: Sant Valentí, Any Nou.

Bulbs de tulipes després de la destil·lació: què fer-ne?

Molta gent creu que després de la destil·lació, els tubercles ja no són adequats, ja que es infringeix el principi natural de desenvolupament. De fet, es tracta d’una idea equivocada habitual de les floristeries sense experiència. Si inicialment el procediment es va realitzar correctament, es farà la reutilització.

Reutilització de les bombetes després de forçar-les

Després de la floració, es poden tornar a plantar els bulbs de tulipes, però en terrenys ja oberts. La part aèria, d’acord amb totes les normes, s’ha d’eliminar (després del marciment de les fulles i de la tija) i s’ha de preparar els bulbs d’acord amb les normes estàndard per plantar.

Cal fer-ho tot fins que la temperatura de l'aire exterior pugi per sobre dels 10 ° C. Si es va produir un escalfament intens i la temperatura de l’aire es va escalfar fins a 15 ° C, és millor aterrar a la tardor.

Si tot es fa a temps, podeu obtenir una altra "collita" de flors. Tot i que sovint les tulipes no floreixen per segona vegada després de la cursa, molt depèn de la qualitat dels tubercles, de les característiques de cura i del principi de disposició posterior.

L’emmagatzematge adequat és el resultat d’una bona floració

Els tulipes són flors molt boniques que apareixen gairebé les primeres i que es consideren amb justícia els missatgers de la primavera. Per admirar els bells brots, heu de tenir cura del material de plantació. Heu de triar el moment adequat per recollir-lo, assecar-lo i netejar-lo adequadament, triar un lloc d’emmagatzematge adequat. S'ha de prestar especial atenció a les condicions d'emmagatzematge. Podeu obtenir els cabdells en qualsevol moment mitjançant el mètode de destil·lació.

convidat
0 comentaris

Orquídies

Cactus

palmeres