Areca palm chrysalidocarpus: atenció domiciliària

La flor de Chrysalidocarpus Lutescens és una palmera que a tanta gent li agrada créixer a casa. La planta té unes qualitats decoratives atractives i pot decorar qualsevol habitació. És important entendre que l’adhesió a les normes agrotècniques per a la cura de les crises d’areca, com se’n diu breument, garanteix un ràpid creixement i una exuberant corona.

Tipus populars de palmeres areca chrysalidocarpus

A diferència de la clàssica palma areca, no té un sol tronc. En canvi, s’aconsegueix contemplar un arbust cobert amb una massa de fulles. Segons les normes, aquesta cultura no es pot anomenar palmera, tot i que té una corona esvelta i densa, similar a les palmeres.

Com és l’Areca Chrysalidocarpus

En llibertat, creix a Madagascar, així com als tròpics d’Oceania i Àsia. Avui en dia, la palma de canya es cultiva principalment a casa. Si creix en un apartament, la seva alçada no arribarà mai als nivells que arriben les palmeres a la natura. Les espècies interiors no creixen més de 2 m.

Important! La cultura poques vegades floreix, i fins i tot amb panícules indescriptibles que es formen a les aixelles de les fulles. Després de la floració, es formen llavors verinoses, que en cap cas s’han de menjar.

A la floricultura d’interior, només tres tipus són molt populars. Val la pena familiaritzar-se amb més detall.

Chrysalidocarpus groguenc (Chrysalidocarpus lutescens)

Un tret característic d’una planta d’interior és un color inusual de tiges amb pecíols, que es caracteritzen per un color saturat de color groc-verd. Les fulles són grans, poden arribar a fer dos metres de llarg i no més de 60 cm d’amplada Durant la floració s’amaga un pinzell a les aixelles de la inflorescència, cobert de flors grogues en miniatura.

Chrysalidocarpus lutescens

Chrysalidocarpus madagascariensis (Chrysalidocarpus madagascariensis)

Aquesta espècie, en comparació amb els seus companys, és més semblant a la clàssica palmera. Té un tronc en forma d’arbre que s’amplia notablement a la base. Amb subjecció a les normes agrotècniques, és possible contemplar les fulles verdes increïblement riques.

Chrysalidocarpus madagascariensis

Chrysalidocarpus lutescens

Chrysalidocarpus Lutescens creix en forma d’arbust frondós, el tronc és absent. Els pecíols oblongs amb fulles, fins i tot en condicions d'apartament, poden arribar als 1,5 m. En general, la planta pot estirar-se fins al sostre.

Chrysalidocarpus Lutescens

Nota! La planta també s’anomena crisalidocarpus groguenc, ja que les puntes de les fulles tenen un color groguenc característic.

Chrysalidocarpus en creixement a partir de llavors

Les llavors de Chrysalidocarpus Lutescens poden fer créixer una planta sana, forta i bonica. Hi ha una altra forma de reproducció: per descendència d’arrels, n’hi ha prou amb trasplantar-la a un recipient separat i començar a cuidar-la com a cultura independent.

Nota! Es necessita una gran quantitat de llum per a la germinació de la llavor i el creixement de les plàntules, per tant, es recomana sembrar en un moment en què les hores de llum són llargues.

El cultiu d’una planta a partir de llavors es duu a terme segons l’algoritme següent:

  1. Uns dies abans de la sembra, les llavors es remullen en aigua tèbia sense clor.
  2. Una barreja de sòl preparada prèviament enriquida amb sorra i torba també s’aboca en recipients poc profunds.Sembreu en terra humida a una profunditat de no més de 2 cm.
  3. Després de 3-4 mesos, haurien d’aparèixer els primers brots. Durant tot aquest temps, l’habitació s’ha de mantenir a una temperatura òptima i s’ha d’humitejar el sòl.

L’aparició de llavors de creca d’areca

Per la teva informació! Tan bon punt apareguin les primeres fulles en brots joves, les plantes es poden trasplantar en testos separats, el diàmetre dels quals oscil·la entre els 10 i els 12 cm. a la presa.

Lutescens chrysalidocarpus: atenció domiciliària

Les plantes són modestes en la cura, n’hi ha prou amb seguir les regles bàsiques de la floricultura:

  • la palmera estima molta llum i no només els llocs il·luminats, sinó la llum solar directa. Si l’habitació està massa calenta, es recomana ombrejar una mica la corona i ventilar-la. Molt sovint, a l’estiu, es treu una palmera a un balcó o carrer. Als mesos d’hivern, l’olla es trasllada al lloc més brillant;
  • Les palmeres són plantes amants de la humitat, per la qual cosa és important regar-les regularment i amb moderació. A més, alguns productors recomanen regar la planta amb aigua tèbia neta i sense clor. Per augmentar la humitat, podeu col·locar un recipient d’aigua a prop de la planta;
  • la planta és termòfila, els indicadors de resistència a les gelades són extremadament baixos. A temperatures inferiors als 16 ° C, el cultiu començarà a marcir-se i esvair-se. A l’estiu, el règim de temperatura òptim oscil·la entre els 22-25 ° С.

Encara més important en el creixement i desenvolupament de la palma és l'elecció correcta del sòl i dels fertilitzants. L’areca es desenvolupa en sòls fèrtils i lleugers. Prepareu-lo aproximadament de la següent manera: barregeu 1 part de sorra, 0,5 meitats de carbó vegetal, 2 parts de terra de terra, 1 part de purins i torba podrits, 2 parts d’humus.

Nota! Es recomana utilitzar suplements minerals complexos ja preparats com a guarnició superior.

Les fulles de Chrysalidocarpus es marceixen i es tornen grogues

Els casos són freqüents quan les fulles de la planta es tornen grogues i comencen a caure. Els principals motius d’aquest fenomen són:

  • l’estancament de la humitat a l’olla provoca la formació de taques marrons a les fulles;
  • la manca d’humitat o, al contrari, el seu excés afecta negativament l’estat de la palma de canya;
  • les fulles comencen a assecar-se en un aire interior excessivament sec.

Les fulles de Chrysalidocarpus es marceixen

Si excloeu aquests factors provocadors, la planta recuperarà ràpidament el seu atractiu anterior.

Malalties i plagues de Chrysalidocurpus

Com la gran majoria d'altres plantes, l'areca és susceptible al desenvolupament de diverses malalties i atacs de plagues.

Si, per exemple, es van començar a formar taques negres o marrons vermelloses a les fulles, el tractament s’hauria de començar immediatament. Sense prendre mesures, tots els focus de la malaltia es fusionaran en una necrosi contínua. Les millors mesures preventives són la il·luminació suficient i el nombre d’esprais reduït al mínim.

Important! L’estancament de la humitat a les arrels provoca la seva mort. Els planters i les llavors també es veuen afectats.

De les plagues, els cultivadors de flors solen fer front a la mosca blanca, la vaina i l’àcar. En cas de danys, cal realitzar immediatament el tractament amb solucions insecticides.

El crisantem Areca és una planta ornamental fàcil de cuidar i créixer i que pot transformar qualsevol habitació. El més important és seguir les regles de cura.

convidat
0 comentaris

Orquídies

Cactus

palmeres