Com regar dracaena per a un bon cultiu a casa

Dracaena és un representant del gènere de les palmeres. Creix històricament a les Illes Canàries, als tròpics d’Àfrica i Àsia. Si la visió interior s’acosta a les condicions de l’entorn familiar, se sentirà el millor possible. A Dracaena li agraden els regs freqüents i la humitat és elevada.

Amb quina freqüència regar Dracena

El règim d’atenció domiciliària s’associa no només a les característiques de l’exemplar, sinó que també depèn de factors externs. La flor del gènere de les palmeres prefereix una humitat elevada, la temperatura no és inferior a 23 ° C, però no s’ha de permetre l’estancament de l’aigua a l’olla. Per tal de no provocar embassaments, s’hauria de regar quan el sòl s’assequi una mica.

Com és una flor

Important! La palmera tolera la manca d’aigua bé. A causa del seu excés, la dracaena morirà.

Qualitat de l'aigua

L'aigua per al reg ha de reposar durant almenys dos dies. La temperatura òptima de l'habitació és d'aproximadament 21 ° C. El reg amb aigua freda refredarà el sòl. Les arrels començaran a pudrir-se, i després les fulles es deterioraran. L’aigua freda afecta negativament el desenvolupament de les plantes.

L’aigua ha de tenir una composició alcalina òptima. El contingut de les impureses ha de ser neutral. La planta respon bé al reg amb pluja o aigua fos. També és adequat un líquid refredat bullit acidificat amb vinagre o preparats biològics especials.

Important!L’aigua de reg s’acidifica amb àcid oxàlic.

Com regar dracaena, per no espatllar, encara més.

Signes de reg inadequat

Els errors de reg comporten les conseqüències següents:

 • fulles caigudes i caigudes;
 • l’aparició de groc a les puntes;
 • caiguda de fulles;
 • deteriorament del color.

Tot això apareix quan falta humitat. Si hi ha massa aigua, apareixen els símptomes següents:

 • estovament del tronc;
 • enfosquiment de la flor;
 • el començament de la decadència;
 • fulles massa suaus.

Flor inundada

Quin és el risc d’un reg inadequat?

Si hi ha falta d’humitat, la flor es pot reanimar augmentant la freqüència i el volum d’aspersió i humitat. Un excés d’humitat provoca la mort de la planta. Per guardar la dracaena, podeu utilitzar el mètode següent: tallar la punta sana per a la reproducció. Només cal llençar l’arrel malalta.

Característiques del procediment en temporades fredes i càlides

L’hivern es considera un període inactiu per a la major part de la flora. El creixement actiu en espècies tropicals només s’observa a l’estiu i a la primavera. El reg de dracaena al fred sovint està relacionat amb la temperatura de l'habitació. Es recomana regar setmanalment i espolsar les fulles amb un drap humit regular.

Nota! En una habitació calenta, es pot reduir l'interval de reg. Un cop cada tres dies, la planta no només necessita humitat, sinó també polvorització.

L’estiu és adequat per organitzar cures intensives, cosa que significa que cal regar cada dia. Fins i tot es recomana banyar Dracaena a l’estiu. Les fulles amples absorbeixen bé la humitat.

Tècnica de reg

Com regar dracaena a casa:

 • reg superior;
 • al palet;
 • banyant-se a la dutxa.

El reg aeri consisteix a esborrar el sòl a l’olla. És correcte regar lentament des de la regadora, en cas contrari l'aigua es filtrarà ràpidament fins al fons i s'abocarà pels forats de drenatge. És aconsellable drenar l’aigua que sigui de vidre a la paella.

Es rega millor una flor molt seca a través d’una safata.Amb aquest mètode, les arrels absorbeixen només la quantitat adequada d’humitat, i el terró està ben humitejat.

Important! El mètode inferior no s’ha d’utilitzar constantment, ja que el sòl acumula sal, és perjudicial per a la flor.

La dutxa està preparada per a dracaena adulta amb fulles amples. L’aigua de reg ha de ser tèbia. Per saturar completament la flor del bany amb humitat, cal mantenir-la durant uns 30-40 minuts.

Dutxa de flors

Humitat de l’aire i polvorització

Cal polvoritzar Dracaena amb una ampolla. Les fulles es poden netejar amb un drap humit. Les plantes madures responen bé al reg de la dutxa. La pols afecta negativament el creixement de la dracaena.

A la natura, els tròpics són habituals al cinturó de l’equador. El sòl d’aquests boscos té poc humus. Els bacteris provoquen la podridura ràpida de la capa superior, on s’acumulen ferro i alumini. El sòl té un color vermell brillant natural. I es considera que és força fèrtil per a una palmera.

En condicions artificials, per al correcte desenvolupament de la planta, és important aconseguir un estat similar del sòl i del medi ambient.

Important!Els experts no recomanen utilitzar aerosols especials. Normalment afegeixen a les fulles una brillantor preciosa, però els productes químics poden matar la planta.

Procediment si la planta està inundada o massa assecada

La cura adequada de la dracaena a casa implica l’observació dels ritmes biològics de la planta. El reg regular consisteix a tenir en compte els períodes de creixement i latència. Una planta inundada o massa assecada es pot reanimar amb fertilitzants minerals adequats per a la flor.

El compliment de les normes també implica tenir en compte la intensitat de la llum. Una planta tropical ho farà bé a la llum, amb aire humit al seu voltant i no amb un reg excessiu de les arrels.

Important!Està contraindicada una llum molt brillant o una ombra forta per a dracaena.

Es recomana l'ombra a l'estiu i una bona il·luminació a l'hivern. Això afecta la quantitat de reg i la humitat. Si no es compleixen les condicions, la planta és fàcil d'omplir o assecar.

Es recomanen humidificadors addicionals per a temperatures ambientals elevades. Si la flor està a prop dels dispositius d’escalfament, per exemple, a la tardor o a l’hivern, els bols d’aigua no interfereixen.

Flors per la bateria

Es pot salvar una planta inundada mitjançant el trasplantament. Dracaena es treu d’una olla de terra. L’arrel s’elimina del coma amb aigua corrent. Les zones podrides es tallen. És útil utilitzar cendres o carbó actiu triturat. La planta es planta en un test amb substrat fresc.

Dracaena és una planta bastant capritxosa, però cuidar-la no és tan difícil com podria semblar a primera vista. Hi ha espècies més capritxoses que requereixen un coneixement especial, una alimentació diferent. Una cura adequada sempre s’associa amb la comprensió de les necessitats de la flor. El sentit de la proporció és important en aquest tema. El jardiner hauria d’escoltar el ritme de la seva flor. L’èxit del cultiu depèn d’una major atenció a les necessitats de la planta, del compliment dels requisits bàsics per a la cura.

convidat
0 comentaris

Orquídies

Cactus

palmeres