Sago palm cicas: atenció domiciliària

Tsikas, o cícada, és un gènere de gimnospermes, format per 90 espècies. L’hàbitat natural de la palma sagú és el sud-est asiàtic, incloent l’Índia, el Japó, Indonèsia i Austràlia, aproximadament. Madagascar.

Descripció de la flor

Les cícades poden arribar a una alçada de 15 m. A casa, la flor creix una mica més de mig metre d’alçada. El creixement anual és de només 3 cm. Exteriorment és similar a una palmera degut a un sol tronc, rematat amb un capell de fulles plomoses. Les fulles joves es desenvolupen en forma de cargol, com falgueres.

Tsikas decorarà qualsevol interior

En 12 mesos, una cicada només pot fer créixer una capa de fulles. Les fulles joves són toves, cobertes de pelussa, són de color verd brillant, però s’enfosqueixen amb l’edat i es tornen dures i brillants.

Per la teva informació! Cycad és una planta dioica que només es pot reproduir per pol·linització creuada. Les cases d’esporangis i megasporofil·les són rares.

La vida útil d’una cicada pot ser de fins a cent anys.

Cycas palm: atenció domiciliària

Els representants del gènere no tenen pretensions, són fàcils de cultivar en un apartament, de manera que els cultivadors de flors estimen les cícades.

Il·luminació

La cícada interior és fotòfila, però la llum solar directa la fa menys decorativa i redueix considerablement la vida útil de la palmera. La il·luminació insuficient frenarà el ja lent creixement de les fulles noves.

L’ampit de la finestra sobre el qual s’aixecaran els cics interiors hauria d’estar orientat cap al sud. A l’hivern, la cícada s’ha d’il·luminar amb un fitolamp. La durada total de les hores de llum del dia ha de ser de 12 a 14 hores. En condicions d’il·luminació insuficient, les fulles de la planta estaran poc desenvolupades i es tornaran grogues ràpidament.

Nota! A l’estiu, per la calor, es poden treure els cics al balcó o terrassa, però cal anar acostumant-los al sol perquè la planta no es cremi.

Cicas de reg

La cicada no té pretensions, en la seva tecnologia agrícola el més important és un reg adequat. Hi ha una relació directa: com més baixa sigui la temperatura de l’habitació, menys rega es realitza i viceversa. Regar les cicas amb aigua a temperatura ambient o 1-2 ° més calentes. L'aigua per al reg es defensa preliminarment com a mínim durant un dia.

La humitat de l'aire a l'habitació on es troba la cicada ha de ser del 70-80%. Si l’indicador és més baix, s’augmenta polvoritzant regularment el fullatge amb aigua assentada.

Per a una flor de cigala, quan es cuida a casa, s’utilitza un reg en dues etapes:

 • el reg primari mulla el sòl;
 • el segon reg es realitza en 3-4 minuts, satura el sòl amb humitat.

Important! L’aigua s’ha de buidar del palet.

Vestit superior per a cicas

Durant la temporada de creixement activa, a la primavera i a l’estiu, la palma del sagú s’alimenta cada quatre setmanes amb fertilitzants orgànics sense magnesi i potassi a la composició. La solució de fem de mullein o de cavall seria ideal.

Important!Tsikas no tolera els fertilitzants minerals.

Temperatura de l’aire

Les temperatures d’estiu als apartaments russos són molt adequades per a les cicas, però a l’hivern necessiten frescor. La temperatura òptima per als mesos d’hivern és de 18 ° C. Cal recordar que temperatures inferiors a 15 ° C poden danyar greument la planta.

Imprimació

Tsikas no és exigent pel que fa al substrat, però cal tenir en compte que el pH del sòl ha de ser lleugerament àcid en el rang de 6,5-7. Amb una reacció més alcalina, les cícades deixen d’assimilar nutrients. Una altra condició important és un substrat ben drenat i solt durant tot el volum. Per aconseguir una soltura òptima, s’afegeix al sòl sorra, argila expandida i còdols petits.

Instruccions de trasplantament després de la compra

Una cicassa comprada a una botiga té dues setmanes per arrelar-se a la casa i després s’ha de trasplantar.

Important!Si les fulles joves i sense formar són visibles a la planta, no es poden trasplantar. La planta pot deixar de créixer durant molt de temps. S'ha de deixar que la cicada creixi fulles i procedir al trasplantament.

Procediment de trasplantament de Cycas:

 1. Traieu amb cura el terròs del contenidor comercial.
 2. Examineu l'arrel per detectar danys i malalties. Si es troben zones podrides i seques, es tallen i el tall es tracta amb un fungicida.
 3. Cal prendre una olla nova una mica més de volum que el rizoma, però no més de 2 cm.
 4. Organitzeu un drenatge d'alta qualitat a partir de fragments vells, argila expandida, còdols, roca petxina al fons de l'olla.
 5. Talleu la fila inferior de fulles velles.
 6. Col·loqueu el sistema radicular amb un terreny en un plat nou.
 7. Escampar-los amb terra, aixafar-los.
 8. Rega la flor un dia després de la sembra.
 9. Si la terra s’ha instal·lat, afegiu-ne més.

Nota! Durant algun temps després de la sembra, heu d’observar l’estat de la flor, no l’exposar al sol brillant.

Plantar correctament és la meitat de l’èxit de créixer

Fulles de cigala: poda i sortida

Tsikas es classifica com a planta d’interior caducifoli ornamental, poques vegades floreix, de manera que el seu valor principal és el seu gran fullatge de plomes de color verd brillant.

Què fer si les fulles de cicas es tornen grogues

Els motius pels quals les fulles joves de la palma del sagú es poden tornar grogues:

 • reg excessiu;
 • excés de nutrients al substrat;
 • barreja de sòl incorrectament composta;
 • manca d’il·luminació.

Les fulles grogues són un signe de pràctiques agrícoles inadequades

Les fulles adultes poden tornar-se grogues quan:

 • manca de nitrogen, ferro, altres macro i microelements;
 • alcalinització del sòl.

Per tornar les fulles a un color saludable i salvar la planta, necessiteu:

 • establir un règim de reg;
 • traslladeu la planta al sol o il·lumineu-la amb un fitolamp;
 • alimentar si cal;
 • per baixar el pH, es renta el sòl regant la planta abundantment, traient aigua de la cassola.

Important! En una cicada sana, les fulles velles es tornen grogues i moren, de manera que no s’ha de preocupar el groguet de les fulles inferiors, sinó que només s’han d’eliminar amb cura.

No hi ha fulles noves a la planta cicas

Si les fulles no apareixen al cicle domèstic durant molt de temps, això pot servir de senyal que les condicions de creixement han esdevingut desfavorables. Podeu resoldre el problema corregint les causes que van provocar aquesta situació. Les fulles joves deixen d'aparèixer si:

 • no hi ha prou llum solar;
 • baixa temperatura del contingut;
 • fam mineral;
 • l’aparició de focus de decadència a les arrels o al tronc.

Quan s'eliminin una o més de les causes existents, les cicas llançaran aviat lleves de fulles noves.

Com germinar una cicasa a partir de llavors

Obtenir llavors de cicades és un negoci difícil i minuciós. Les plantes cícades són molt antigues, la reproducció dels representants és una mica diferent de la de les plantes amb flors habituals. Es tracta de plantes dioiques, és a dir, una planta produeix esporangis masculins i, de l’altra, megasporofil·les femenines.

Per la teva informació! És gairebé impossible aconseguir la floració i la fructificació a casa, els científics ho fan als hivernacles.

Si obteniu llavors Cicas d’alta qualitat, en podeu cultivar nous exemplars. Per fer-ho, heu de fer el següent:

 1. Remull les llavors durant 24 hores en aigua tèbia.
 2. Col·loqueu les llavors sobre una capa de perlita, pressionant lleugerament.
 3. La germinació trigarà uns 2-3 mesos a una temperatura de 25 ° C, de manera que cobriu les llavors amb paper d'alumini.
 4. Quan les plàntules tenen una fulla real, les podeu trasplantar a un sòl especial per a falgueres.

Propagació de llavors de cicas

Reproducció de cicas per brots laterals

Una flor cultivada en condicions favorables produeix brots laterals. Aquests descendents són molt adequats per a la reproducció vegetativa. Per fer créixer una nova cigala a partir d’un ceba, heu de fer el següent:

 1. Amb un ganivet afilat, que intenta no danyar el tronc mare, es talla el brot lateral.
 2. Totes les fulles s’eliminen de la descendència.
 3. El tall es tracta primer amb un fungicida, després amb un estimulant d’arrelament, per exemple, arrel.
 4. L’arrelament es realitza en perlita gruixuda humida o sorra molt gruixuda.
 5. La descendència es col·loca a l’ombra parcial, la temperatura s’ha de mantenir al voltant dels 30 ° C.
 6. El substrat es manté humit.
 7. La descendència allibera les arrels lentament, de vegades triga fins a sis mesos. Després del seu rebrot, el brot es trasplanta a un sòl especial per a cicas.

Important!El tall de la planta mare s’ha de tractar amb carbó actiu triturat.

Tallar els brots laterals per reproduir-los amb molta cura.

Descripció de varietats populars

A casa i en hivernacles petits, es conreen dos tipus de cícades: cícoles arrissades i cícades caigudes. A continuació, es descriuen amb detall i les varietats més rares.

Cicas arrissades o cargol (Cycas circinalis)

Originari de l’Índia i d’aproximadament. Taiwan. El tronc és similar a una columna; aixeca una roseta d’enormes fulles plomes de dos metres fins a una alçada de 3 m. Les fulles joves es dirigeixen verticalment, amb l'edat prenen una posició horitzontal.

Nota! A casa, el cicàs en forma de cargol creix amb una mida més modesta, però encara necessita molt d’espai a l’habitació.

Cicas arrissades a l’hàbitat natural

Cycad caiguda o cicas Revoluta (Cycas revoluta)

La pàtria de Cycas revoluta són les illes del sud de l’arxipèlag japonès. Al seu hàbitat natural, el seu tronc creix fins als 3 m d’alçada, i hi queden restes de fulles velles. Les fulles de les fulles són desemparellades, fins a 1,5 m de llarg; formen una roseta densa a la part superior del tronc. L’espècie es caracteritza per un gran nombre de plantes filles que es formen a la base del tronc. Per descomptat, a casa, el palmell cicasus Revolyut no creix tan gegant, arribarà a un màxim de 60 cm d’alçada.

Els cons masculins són cilíndrics, estrets, fins a 80 cm de longitud. Les femelles són soltes, cobertes de pèls marrons.

Tenir cura dels cics de la Revolució és fàcil, tolera molt bé el trasplantament. Aquesta varietat pot tolerar fins i tot gelades a curt termini, per tant, a la cultura del parc s’ha estès molt més enllà dels seus hàbitats naturals.

Revolució Tsikas

Altres tipus de cícades

A més de l’anterior, també n’hi ha al món:

 • medium cycas (Cycas media). Prou rar a la natura. Les grans fulles plomes es recullen en una roseta a la part superior dels troncs de set metres. Els fruits d’aquesta cícada van ser utilitzats per a menjar pels aborígens australians;
 • cycas rumphii (Cycas rumphii). Creix salvatge aproximadament. Sri Lanka, pot créixer fins als 15 m;
 • cycas siameses (Cycas siamensis). Viu a les sabanes indoxineses. Relativament petit, fins a 180 cm d’alçada. El tronc s’espesseix al terç inferior i després es fa prim. Les fulles cirres de fins a un metre de longitud tenen un interessant to blavós.

Important!El suc de totes les cícades, si s’empassa, és verinós per als animals i els humans. Les fulles i les arrels contenen altes concentracions de neurotoxines que causen intoxicacions greus i, en casos extrems, la mort. Cal recordar-ho i protegir-lo del contacte amb la planta dels nens i les mascotes.

El sagú és la planta més antiga, ha sobreviscut durant milions d’anys. La seva senzillesa i aparença atrauen l’atenció de floristes experimentats i principiants. És fàcil de cuidar la palma de la cicada, decorarà qualsevol apartament o casa.

convidat
0 comentaris

Orquídies

Cactus

palmeres