Com plantar anet a casa a l’hivern

A l’hivern, quan falten vitamines, l’anet cultivat en un apartament serà molt útil. Les espècies plantades al jardí no requereixen una atenció especial. Però per obtenir una collita rica i gaudir de les verdures a casa, necessiteu certes habilitats. Saber cultivar anet a casa i aplicar les regles de la tecnologia agrícola permet proporcionar set vitamines no només a l’hivern, sinó en qualsevol època de l’any.

Com plantar anet a casa

La plantació i el cultiu de l'anet a casa depèn de l'elecció correcta:

 • varietats i qualitat de la llavor;
 • estris corresponents a la mida del material de plantació;
 • sòl bo i fèrtil;
 • alimentació efectiva;
 • il·luminació addicional a l’hivern;
 • marxant.

Anet creixent a casa

Sovint, la planta es cultiva a l’ampit de la finestra perquè pugui rebre prou llum.

Anet creixent a l’ampit de la finestra

Per a una collita d'espècies útils durant tot l'any, es planten diverses varietats al mateix temps, que difereixen en el període de maduració.

Anet creixent a l’ampit de la finestra

Varietats per créixer en un davall de la finestra

Les varietats de maduració primerenca maduren en 1-1,5 mesos. L’inconvenient és que després de l’aparició de 4-6 fulles comença la tija. És a dir, la varietat dóna poca massa verda.

Exemples de varietats:

 • Grenadier: el propietari de fulles grises amb forma d’agulla;
 • Gribovsky té una olor agradable, aporta molta massa verda, no té pretensions en la cura;
 • Anker és una planta de mida mitjana amb fulles perfumades sucoses;
 • Dalniy és una varietat d’alt rendiment, resistent a les malalties, amb un excel·lent sabor i aroma especiat.

Les varietats de temporada mitjana es delecten amb una gran quantitat de verd i durant molt de temps. Després de collir les fulles, en creixen de noves, tot i que són més grolleres i menys aromàtiques que les de la primera collita. El període de maduració de les varietats és de 10 a 15 dies més llarg que per a les de maduració primerenca.

Exemples de varietats:

 • Richelieu és una varietat olorosa amb fulles de puntes d’un color verd blavós;
 • Kibray és una varietat popular a les regions russes. La millor visió en termes de creixement i rendiment del verd;
 • El paraigua és un anet amb verds tendres i sucosos en les primeres etapes del creixement.

Les varietats de maduració tardana són l’opció més adequada per créixer a l’ampit de la finestra, però no s’exclouen un hort i un balcó. Els verds es poden collir durant 60-70 dies. La qualitat de l’anet és bona. Els brots joves es formen constantment i a una velocitat envejable. Aquests inclouen la varietat russa, Amazon, Buyan i altres.

Informació adicional!Per gaudir de l'anet cada dia, n'hi ha prou amb comprar llavors de diferents períodes de maduració i sembrar alhora, però no en un recipient comú.

Anet creixent a l’hivern a casa

Per al cultiu de l'anet a la casa, trieu envasos de fusta i plàstic amb un volum d'almenys 1-2 litres. Els contenidors han de ser profunds, ja que en altres contenidors el sistema radicular estarà estret.

Tria d’envasos: plàstic, fusta, testos de torba

Hi ha d’haver forats a la part inferior del contenidor i de drenatge, per als quals s’utilitzen argiles expandides, còdols i grava. Les noves olles (contenidors) es renten amb sabó per a roba i es desinfecten amb blancor, aigua bullent o peròxid.

Sòl per plantar anet a la casa

El sòl per plantar es compra a la botiga.Sòl adequat "Universal" o sòl "Per a plàntules". Però el sòl preparat per si mateix donarà la millor collita. Ha de contenir terra de jardí, torba, fibra de coco i sorra de riu en una proporció de 2: 1: 1: 1. El sòl es dilueix amb una petita quantitat de cendra de fusta.

La desinfecció del sòl es realitza amb una solució de manganès (feble), calcinant, regant amb aigua bullent i altres mètodes.

Important!No es recomana sòls àcids per al cultiu de l’anet. En comprar terres, cal parar atenció a la seva acidesa (pH).

Anet creixent hidropònicament

Per obtenir anet a casa i a l’hivernacle, podeu utilitzar el mètode hidropònic. La hidroponia és un sistema per cultivar zones verdes sense sòl. Les arrels de l’anet es submergeixen en una solució nutritiva. La planta rep tots els elements necessaris d’aquesta solució. La cura només consisteix a afegir una solució i tallar a temps l’anet cultivat.

Quant anet creix en una olla

La durada de les plàntules és de mitjana de 7 a 12 dies. Al cap de 6-8 setmanes, la collita de l'anet ja està a punt. Però després d’eliminar les plomes, l’espècia ja no creix. Per tant, les llavors es sembren cada 2-3 setmanes.

Anet creixent hidropònicament

Tecnologia de plantació d’anet

Abans de sembrar, es preparen les llavors. Per a això, es realitzen procediments pas a pas:

 1. Desinfecció, per a la qual s'aboquen les llavors amb una solució feble de manganès durant un terç d'hora.
 2. Eliminació d’olis essencials remullant les llavors en aigua durant 8 hores o fent bombolles.
 3. Tamisatge de llavors flotants.
 4. Estimulació de la germinació amb preparats Zircon o Epin.

Informació adicional!Mitjançant la bombolla, s’eliminen els olis essencials de la llavor. Les llavors s’aboquen a la solució aquosa i es connecta la instal·lació de l’aquari.

Com plantar llavors d’anet a casa

Les llavors acabades es planten a terra. Les llavors es col·loquen en contenidors sobre la terra. A continuació, premeu lleugerament cap avall. Espolvoreu amb humus amb torba en una capa d'1 cm. O feu ranures de 10 mm de profunditat, ruixeu-les amb aigua i poseu les llavors i escampeu-les amb terra per sobre.

Tecnologia de plantació d’anet a casa

Després de la sembra, les llavors s’humitegen, el recipient es cobreix amb vidre (polietilè) i s’envia a un racó fosc i càlid, on es conserva fins a la germinació. La temperatura ambient es manté a + 20-22 graus.

Els brots emergents de plantació s’aprimen, deixant 3 cm entre brots. Es treu el got. El contenidor s’instal·la a l’ampit de la finestra.

Després de plantar les llavors, es tapa el recipient

Reg i cura dels brots

L’anet és cuidat com per a qualsevol planta d’interior. A Dill li encanta la llum del dia. Si el contenidor amb vegetació es troba al costat est, sud o oest de l'apartament, hi haurà prou llum a l'estiu. A més, les finestres del sud estan ombrejades dels brillants rajos del sol. A l’hivern, l’anet necessitarà una il·luminació addicional. Es tracta de fitolamps i instal·lacions similars.

Atenció! Per tal que els verds s’enfonsin de la mateixa manera, el recipient es gira regularment al voltant del seu eix per a una exposició uniforme dels raigs solars.

Els primers brots d’anet a l’ampit de la finestra

Temperatura del contingut

La temperatura normal de l’habitació és bona per a la planta. El rendiment òptim és de + 17-20 graus. Però a la nit, la sala es refreda a +10 graus. Per fer-ho, obriu la finestra o traieu el replà del balcó. A temperatures elevades, els greens es ruixen regularment o es subministren amb un humidificador.

Reg

El reg a l’hivern es realitza quan s’asseca la capa superior del sòl. El procediment es realitza no més de 1-2 vegades a la setmana. Tampoc no es permet assecar-se. Si l’aire és sec, cal ruixar-lo.

S'incrementa el nombre de regs de primavera i estiu. La hidratació es realitza cada dia. L’excés d’humitat s’escorre del palet. En cas contrari, la podridura del sistema arrel és possible.

El reg es realitza amb aigua a temperatura ambient, prèviament assentada durant un temps. La millor opció per al reg és l'aigua de fosa o l'aigua de pluja.

Important! L'anet jove es ruixa amb una ampolla de ruixat, els verds madurs es reguen a l'arrel.

Vestit superior

Quan es reprodueix l’anet, els fertilitzants no sempre s’apliquen. Si es selecciona un sòl fèrtil per plantar, la fertilització és opcional. Si el sòl és pobre, alimenteu-lo 2 vegades cada 3 mesos. Agrolife s’afegeix a la terra vegetal a raó d’una culleradeta al mes. Es permet l’ús de qualsevol adob complex per a flors. I per al creixement actiu de la massa verda, s’introdueix fertilitzants que contenen nitrogen.

No és difícil cultivar una rica collita d'anet

Verema

L’anet es sembra millor des de mitjans de primavera fins als darrers dies d’estiu. Des de la sembra fins a la primera collita, triga de 3 a 6 setmanes. Per tal que els verds decorin constantment la taula, s’ha de sembrar l’anet cada 3 setmanes.

Per cuinar, no només s’utilitzen les fulles, sinó també les arrels de la planta. Per fer-ho, es desenterren, es renten amb aigua corrent i s’assequen. Les arrels conserven les seves propietats durant tot l'any. A la cuina, s’utilitzen sencers o triturats.

Atenció!Es fan servir tècniques similars per sembrar julivert, enciam, ceba, alfàbrega i altres herbes al davall de la finestra.

Plantar verd al rebord de la finestra no serà difícil ni tan sols per a un jardiner novell. Fent-ho bé tot el camí, des de collir llavors fins collir, escoltant els consells dels professionals, podeu proporcionar a la taula de menjador verds rics en vitamines i oligoelements per a tot l’hivern.

convidat
0 comentaris

Orquídies

Cactus

palmeres