Per què les fulles d’àloe es tornen grogues i les puntes de les fulles seques?

Les valuoses qualitats medicinals i la despretenció general són la raó principal de la popularitat de l’àloe (un altre nom popular a Rússia i als països de la CEI és l’atzavara). No obstant això, aquesta suculenta també és susceptible a diverses malalties. Malauradament, no sempre es poden trobar a temps. En alguns casos, l’àloe es pot restaurar sense dolor amb una cura i tractament especials, però de vegades només queda llençar. Com estalviar àloe amb fulles grogues i esveltes? Abans d’emprendre una acció activa, val la pena determinar la causa de la malaltia i avaluar les possibilitats de recuperació de la flor.

És possible salvar un àloe moribund

La probabilitat d’una recuperació de l’àloe malalt depèn de les causes de la seva malaltia.

Per determinar les causes de la mort de l'àloe, realitzeu les accions següents:

 • Examen acurat de l’estat de les tiges, fulles i arrels de l’àloe. Primer s’ha d’examinar el sistema arrel. Molt sovint, la malaltia afecta les arrels de la planta.
 • Verificació de paràsits. Les plagues es poden indicar amb taques grogues, marrons o vermelloses, creixement retardat, assecat de qualsevol part de la planta, floració de colors, teranyines i brutícia.
 • Comprovació del compliment de les condicions. Qualsevol infracció de les normes per mantenir una planta d’interior pot provocar la mort de la flor. Els següents factors afecten la salut de l’àloe: temperatura i humitat de l’aire, nivell de llum, composició i contingut d’humitat del sòl, freqüència de reg i adobament, mida de l’olla.

Planta malalta

Una malaltia detectada en una fase inicial es pot curar amb l’atenció adequada.

Consells generals per a la conservació de les plantes:

 • Eliminació de fertilitzants orgànics. Aquests fertilitzants poden provocar la podridura de la planta, per la qual cosa val la pena abandonar-los en favor d’apòsits especials amb la designació "per a plantes suculentes".
 • Substitució del tanc de cultiu. L’olla s’ha de seleccionar estrictament en mida: la manca d’espai per a les arrels provocarà l’assecat i l’excés conduirà a la podridura. Les fulles que creixen estrictament a la part superior indiquen una profunditat insuficient del test. Estendre’s en diferents direccions és el signe d’una olla massa estreta. Els contenidors on es trobaven les flors malaltes no són adequats per a un ús posterior.
 • Augmentar l'interval entre tractaments d'aigua. Atès que l'excés de líquid contribueix al desenvolupament de paràsits i fongs, tots els procediments de reg només s'han de realitzar després que el coma de terra a l'arrel s'hagi assecat completament.
 • Canvi d'ubicació. És important excloure els corrents d’aire i les baixes temperatures.
 • Canvis en la qualitat i la temperatura del fluid. L’aigua freda sense tractar pot causar danys irreparables a la flor. Per a procediments d’aigua, es recomana utilitzar líquid sedimentat a una temperatura agradable per a la planta.

Com salvar una planta

Una planta afectada per l’incompliment de les normes d’atenció o malaltia es pot rescatar mitjançant el trasplantament. Si les arrels, les tiges i les fulles de la flor es mantenen intactes, només cal esbandir l’àloe amb molta aigua tèbia, eixugar-la i trasplantar-la a una olla nova.

Si la flor té arrels mortes congelades o seques, cal tallar-les amb cura.Ja no cobraran vida, però poden esdevenir una font de nous problemes. La mateixa regla s'aplica a les fulles seques o parasitades.

Important! L’àloe només es pot regar un mes després del trasplantament. En cas contrari, el suculent no arrelarà.

Una cura incorrecta de l’àloe com una de les causes de les puntes de les fulles seques

La principal raó per assecar les fulles d’àloe rau en l’incompliment de les normes de cura. No hi ha una solució única a aquest problema. És possible determinar per què les fulles de l’àloe es tornen grogues i les puntes de les fulles s’assequen per l’aspecte de la corona i les arrels. Cal seleccionar el tractament en funció de les causes probables de l’aparició de malalties.

Les fulles inferiors es van veure a la base i van caure

Aquest perillós símptoma indica l'última etapa de la infestació de podridura.

Si apareixen taques negres a les fulles de l’àloe, la part inferior de la planta, oculta als ulls, ja està completament danyada pel fong. L’única manera d’allargar la vida d’una flor és eliminar completament les parts podrides i trasplantar-les a un sòl nou i sa.

Com més ràpid passa això, més possibilitats hi ha de salvar el suculent. Per evitar aquestes situacions en el futur, heu de seguir atentament les recomanacions per regar àloe.

Planta d’àloe afectada per podridura

Les fulles es tornen vermelles

La fulla d’àloe es pot tornar vermella com a resultat d’una exposició prolongada a la llum solar directa. Si traslladeu el test amb la planta a un lloc menys il·luminat, l’àloe guarirà les seves cremades per si sol.

Les fulles inferiors es tornen grogues

El groc de la coberta verda és un símptoma comú i molt perillós. Molts jardiners estan interessats en la pregunta: per què les fulles de l’àloe es tornen grogues i què fer-ne? L’aparició de taques d’aquest color a les fulles situades a la base indica un mal funcionament del sistema radicular. Un test massa estret i poc profund, una alimentació inadequada i una humitat excessiva a l’hivern poden provocar danys a les arrels.

Fulles groguenques d’àloe malalt

Les fulles d’àloe són toves

Les fulles inferiors toves són la norma. Si la resta de fulles d’àloe també es tornen menys fermes, haureu de buscar la causa d’aquest perillós símptoma.

Motius per canviar l'estructura de les fulles suculentes:

 • incompliment de les normes de reg: humitat massa freqüent o poc freqüent;
 • cremades solars;
 • congelació: això s’indica no només per la suavitat de la fulla, sinó també pel seu ennegriment.

Fulles d’àloe arrissades

Hi ha quatre raons principals:

 • Podridura al sistema arrel de la flor. La planta ja ha començat a desaparèixer. En aquest cas, la planta necessita una desinfecció i un trasplantament d’emergència. A continuació es detalla el procés de trasplantament. Un altre símptoma d’aquesta malaltia són les taques negres a la base del tronc de la planta.
 • Acumulació de pols. Les fulles d'aquesta planta s'han de ruixar i netejar regularment.
 • Alta temperatura i aire sec. Es resol mitjançant reg addicional, polvorització o vestidors.
 • Humitat insuficient. En les primeres etapes, la planta es pot curar augmentant la quantitat de reg. Si les arrels ja han patit falta d’aigua, s’hauran de reanimar. A continuació es descriu el mètode de recuperació.

Deformació de les fulles

Les puntes de les fulles s'han tornat groguenques

Amb la manca de nutrients, les fulles de l’àloe comencen a esgrogueir-se gradualment. Això pot ser degut a la manca de trasplantament o alimentació oportuna. En particular, un color groc indica falta de potassi.

Malalties de l'aloe vera que afecten la salut de les fulles

El motiu pel qual l’àloe es torna groc pot ser una suculenta malaltia. L’àloe és una planta resistent i sense pretensions. Poques vegades es posa malalt, però totes les malalties de l’àloe es desenvolupen molt ràpidament. En cas de detectar una malaltia, cal actuar el més ràpidament possible. Penseu en les principals malalties de l’àloe.

Putrefacció

La malaltia més freqüent de totes les plantes suculentes és la podridura. En primer lloc, afecta la part arrel de la planta, després la seva tija.Per tant, el procés de decadència va a les fulles i destrueix completament la flor.

Causes d'ocurrència:

 • reg freqüent i abundant;
 • sense forats al fons de l’olla;
 • soltesa insuficient del sòl;
 • manca d’una capa de drenatge;
 • l’olla és massa gran.

Una malaltia detectada a temps es tracta eliminant les arrels i trasplantant la planta en un test nou.

Atenció! Si la podridura ja s’ha estès a la tija o a les fulles, la planta no es pot restaurar.

Podridura seca

Una malaltia més perillosa que destrueix les arrels i la corona d’àloe en un temps rècord.

Aquesta malaltia és causada pel fong Fusarium. Ataca tota la planta des de l’interior. Els canvis en l'aparició del fullatge es produeixen ja en l'última etapa del desenvolupament de la malaltia. La podridura seca poques vegades es pot tractar.

Important! La causa d'aquesta malaltia pot ser un augment del contingut de sorra de riu al sòl on creix la planta.

Les plagues d’àloe com a causa de l’engrossiment i l’assecat de les fulles

L’assecat i el color groc de la part verda de l’àloe també poden ser símptomes de la infestació de plagues. Per determinar la presència d'un "veí" perillós, cal examinar acuradament la planta. No hem d’oblidar que moltes malalties es produeixen de forma tancada.

Planta tiroide

Si apareixen fulles grogues i seques a l’àloe, es pot infestar amb les plagues següents:

 • L’àcar és un petit paràsit gairebé invisible a l’ull humà. Es tracta amb tintes d’acaricides, alls i alcohol. Altres símptomes són pal·lidesa o enrogiment de la coberta.
 • Mealybug és la plaga menys perillosa. Apareix com taques grogues o negres. Es pot eliminar fàcilment amb solucions a base d’alcohol o vinagre. La principal prevenció de la mechuga és la humitació oportuna del sòl de la planta i de l’aire de la casa.
 • Falsa glàndula tiroide: altera el procés de fotosíntesi de l’àloe i provoca l’assecat complet de la planta. Es tracta amb medicaments especials.

Què cal fer amb problemes d’arrel

Les malalties que afecten la salut del sistema d’arrels d’àloe es consideren especialment perilloses. El principal perill rau en la dificultat de determinar el deteriorament de l’estat de l’arrel.

Sistema d’arrels d’àloe

Signes pels quals podeu determinar la podridura o l'assecat de les arrels:

 • olors desagradables;
 • tija seca;
 • forta exposició del tronc;
 • alentiment o cessament complet del creixement;
 • fulles fluixes;
 • l’aprimament de la part inferior del tronc és escarlata.

Per restaurar l’àloe amb les arrels danyades, necessitareu un sòl i un test nous: els vells ja estan infectats amb el fong. Les arrels de l’atzavara es netegen de la terra, es renten i s’assequen. S'eliminen les zones afectades per la podridura i es tracten els llocs de tall amb un desinfectant. Després d’aquest procediment, la flor es col·loca en un test nou.

Important! S’han d’eliminar totes les parts podrides de l’escarlata, en cas contrari continuaran podrint fins i tot després del trasplantament.

Com reanimar una planta completament seca

L’àloe, molt malmès per la falta d’aigua, encara es pot recuperar. Les arrels d’una flor casolana seca ja estan mortes i no es poden restaurar, de manera que l’única manera de reanimar-se és fer créixer noves arrels.

Trasplantament d’àloe

Molts es perden quan noten que l’àloe s’asseca. Com trasplantar i restaurar una planta? Un reg més diligent no només no ajudarà els suculents, sinó que també agreujarà el curs de la malaltia. El primer que cal fer per a això és separar completament la part superior de la flor del sistema radicular. També es treuen les fulles seques. La part superior de l’àloe es talla acuradament amb un ganivet afilat, es processa i es col·loca en terra nova. Al cap d’un temps, haurien d’aparèixer noves arrels.

Important! L’àloe no necessita un reg abundant durant l’arrelament.

Com cuidar una planta perquè no hi hagi problemes

El contingut correcte d’àloe és la clau per a la salut d’una planta d’interior. La majoria de malalties d’aquesta flor es poden prevenir amb la cura adequada.

L’atenció bàsica és la següent:

 • Triar un lloc per a una flor.L’escarlata casolà li encanta la llum solar i la calor. La millor opció seria col·locar el test sobre l’ampit de la finestra sud. És important controlar l’absència de corrents d’aire a la sala. Si la vostra llar no té finestres ben il·luminades, podeu comprar una làmpada especial per a plantes.
 • Selecció de testos. Per al cultiu d’un agave, són adequats tant un plàstic com un test de terra amb forats per a drenar l’aigua. Per determinar la mida correcta del contenidor, heu de mesurar el diàmetre de la corona d’àloe. El diàmetre del test ha de ser aproximadament la meitat de la mida.
 • Selecció del sòl. L’àloe pot créixer al sòl amb qualsevol composició que no sigui la torba. A petició, en botigues especialitzades, podeu comprar terrenys destinats a plantes suculentes. Una altra opció és barrejar el sòl vosaltres mateixos. Per fer-ho, cal agafar sorra, humus i terra frondosa en proporcions iguals.
 • Reg. Igual que altres plantes suculentes, l’àloe només es rega després que el sòl estigui gairebé completament sec, en cas contrari es pot podrir. A l’hivern, s’incrementa l’interval entre regs.
 • Transferència. Cal trasplantar la planta en un test nou un cop a l’any. Per a àloe de més de cinc anys, es necessita un trasplantament amb molta menys freqüència, un cop cada tres o quatre anys.
 • Vestit superior. L’àloe necessita alimentació regular durant la temporada càlida, a la primavera i a l’estiu. Per a això és adequat qualsevol adob dissenyat específicament per a plantes suculentes. Els fertilitzants només s’utilitzen al vespre, immediatament després d’un reg abundant, de manera que podeu evitar escaldar les arrels. L’aloe no s’ha d’alimentar després del trasplantament, durant la hibernació o la malaltia. En triar un fertilitzant, heu de parar atenció a la seva composició. Ha de contenir elements útils per a plantes suculentes com calci, nitrogen, fòsfor i potassi. Un arbust marcit i groguenc pot indicar la manca de l’últim element.

Varietat d'espècies d'àloe

Aloe succulent és una planta bonica i sense pretensions que s’adapta bé a les condicions domèstiques i exteriors. És important saber que reacciona de forma molt sensible a regs inadequats, il·luminació i altres factors importants. El principal motiu de l’aparició malsana d’una flor és l’incompliment de les condicions per tenir cura de la planta.

La principal prevenció de les malalties de l’àloe és la inspecció periòdica de la planta. Si la flor comença a assecar-se, es seca, adquireix una tonalitat fosca inusual o es produeixen altres canvis en l’aspecte de la suculenta, l’àloe s’ha de tractar el més aviat possible.

convidat
0 comentaris

Orquídies

Cactus

palmeres