Begonia tigre: creixement i cura a casa

Una de les flors casolanes més populars és la begònia del tigre. A causa de la seva poca pretensió, el seu atractiu color i la coloració del full, es veu molt elegant. És un híbrid criat per encreuament.

Com és la begònia tigre, a quina família pertany

Tigre de Begònia pertany a la família Begoniev.

És un arbust compacte amb una tija erecta i molt ramificada, l’alçada de la qual arriba als 30-40 cm Les fulles són asimètriques i tenen un color variat intens.

Rizomes tuberosos, lleugerament espessits.

Varietats comunes

Les begònies poden ser de fulla caduca, arbustiva, tuberosa, liana o sempre florida.

Les espècies de plantes de fulla caduca són adequades per créixer a casa. Els més decoratius són:

 • Royal (Rex);
 • Metàl·lic;
 • Bauer;
 • Paleta;
 • Cleopatra;
 • Collaret.

Grau Korolevskaya

Entre les varietats arbustives, les més populars són:

 • Crispi Margarita;
 • Vermell fosc;
 • Boc de roses.

Propietats curatives

El tigre de begònia de Bauer pot tenir propietats medicinals. Es distingeixen les següents propietats útils que posseeix:

 • els phytoncides secretats lluiten contra les infeccions a l'aire de l'habitació;
 • les plantes d'aquesta varietat emeten energia positiva i les ones negatives es transformen i absorbeixen. Això és útil per als llocs on sovint regna la irritació de la comunicació.

Breu sobre la història de l'aparició

Avui el gènere de les begònies té més de 1000 espècies. La seva terra natal són boscos tropicals, situats a uns 3 km sobre el nivell del mar. La gamma més àmplia es troba a Amèrica del Sud i del Nord, l'Himàlaia i Àsia.
Cap a mitjan segle XIX es van descobrir diversos tipus de begònies, com la begonia reial, la boliviana, la begònica de Veich i la begonia de Pierce.

Important! El seu creuament posterior va conduir a l'aparició d'un grup bastant extens d'espècies de flors domèstiques de gran floració.

Característiques de la cura de la begònia del tigre a casa

La begònia és una flor bastant sense pretensions, però ha de proporcionar certes condicions i tenir-ne cura perquè les fulles tinguin un color més saturat i contrastat.

Temperatura

Els climes càlids són adequats per a begònies. Per tant, no s’ha de permetre que la temperatura baixi per sota dels 18 ° C. Com més baix sigui l’indicador de temperatura, menys probabilitats tindrà la floració de l’arbust.

Il·luminació

És millor que la planta aporti una quantitat suficient de llum, però encara sense excés. El millor és exposar la flor al costat sud-oest o nord-est.

Il·luminació de plantes

Reg

Aigua amb aigua assentada. És desitjable que no sigui difícil. Eviteu obtenir gotes d’aigua al pla de les fulles, en cas contrari apareixeran taques inestètiques.

Un excés d’humitat provoca la decadència del sistema radicular. Per tant, cal afegir aigua durant la temporada càlida durant la temporada de creixement de la planta; això s’ha de fer només després que la capa superior del sòl s’hagi assecat.

A l’hivern es minimitza el reg.

nota! L’apòsit superior s’aplica durant el creixement actiu de l’arbust. Com a fertilitzant, haureu de triar un fertilitzant complex per a plantes de casa amb flor. Però la concentració s'ha de reduir a la meitat de la que s'indica a l'envàs.

Polvorització

Important! En cap cas no heu de ruixar begònia, ja que les fulles no toleren que hi caiguin gotes.

Però la humitat a l’habitació hauria de ser elevada.

Humitat

La humitat del sòl s’ha de mantenir a un nivell mitjà durant la temporada càlida. I a l’hivern, el sòl hauria de ser predominantment sec.

Imprimació

Recolliu terra lleugera, enriquida amb torba. Aquest tipus de begònia creix millor.

Vestit superior

Per a les begònies de fulles es poden utilitzar fertilitzants nitrogenats que activaran la massa verda.

Però per a aquells que tiren el color, és millor utilitzar fòsfor i potassi com a guarniment.

nota! És millor utilitzar formulacions de fòsfor-potassi 2 vegades al mes. En aquest cas, el nombre de cabdells augmentarà, la floració es farà massiva i brillant. L’arbust es veurà sa.

Característiques de la cura a l'hivern, període latent de begònia de tigre

La begònia no té una estació latenta pronunciada, especialment per a les varietats de fulla. Però cal tenir en compte que a l’hivern hi haurà menys llum i les fulles començaran a estirar-se. Per evitar-ho, cal reduir el reg i baixar la temperatura.

Quan i com floreix

La majoria de les begònies floreixen en flors petites i brillants, predominantment de color càlid. Els pètals s’assemblen als pètals de rosa. La floració intensa comença amb l’inici de l’estiu. Dura uns 3-4 mesos.

Flors precioses

Informació adicional! La begònia a l’aire lliure floreix menys que les seves parelles domèstiques.

Tipus de flors

Les flors es poden recollir per parelles o en grups.

Forma de flor

En forma, poden ser petites amb una disposició d’una sola fila de pètals.
En altres, pertanyents a les flors florides, les flors arriben a tenir més de 10 cm de diàmetre i els seus pètals es recullen en diverses files i representen una rosa doble.

Flors de diverses formes

Període de floració

A l’estació càlida, la begònia tigre comença a florir massivament. A casa, pot ser des de finals de primavera fins a mitjan tardor.

Al carrer la begònia floreix només a l’estiu i al setembre, si el mes va resultar ser prou càlid.

Canvis en la cura durant la floració

S’aconsella fertilitzar 2 cops al mes amb fertilitzants fòsfor-potassi per millorar l’ejecció dels cabdells i la formació de belles flors abans del brot i durant el període de floració activa.

També proporcioneu el nivell d’il·luminació desitjat. En aquest cas, les flors seran més brillants.

Poda

La begònia tigre no té pretensions, de manera que l’atenció a domicili és extremadament senzilla. Cal podar l’arbust. Això és el que us permet cultivar una planta d’interior bella i sana.

Cal començar a formar un arbust des de petit. Després d’arribar a una alçada aproximada de 7 cm, s’ha de tallar la part superior.

Important! En aquest moment, reduïu la quantitat d'humitat introduïda.
A més, cal continuar amb el mateix esperit.

La poda es realitza a mesura que creix l’arbust.

Com es reprodueix la begònia tigre

Aquesta planta es propaga amb molta facilitat, amb l’ajut d’esqueixos, dividint un arbust o tiges, així com capes laterals.

Germinació de llavors

Les llavors es poden cultivar durant tot l'hivern i principis de primavera. Planteu-los a terra enriquida amb torba i sorra.

Quan creix un brot jove, s’ha de trasplantar a un recipient de la mida adequada. La begònia florirà, amb un èxit de cultiu, ja al mateix estiu.

Esqueixos d'arrelament

A la temporada càlida, les begònies es poden plantar amb esqueixos. Això requereix:

 • tallar la tija, la longitud del qual serà com a mínim de 6 cm;
 • el tall ha d'estar inclinat;
 • a continuació, plantar el tall al sòl enriquit amb torba en una proporció de 3: 1;
 • si tot es fa correctament i la planta de la qual es va tallar el tall és sana, al cap de 2-3 mesos la planta formarà un petit arbust.

Capes d'aire

Tant les begònies arbustives com les florides sempre es poden propagar dividint l’arbust. També utilitzen capes d’aire, que es formen en una planta adulta. S'han de tallar a la base i després plantar-los en un terreny adequat.

nota! La begònia sobreviu força bé al trasplantament, de manera que s’ha de remoure la torba de les arrels, després col·locar-la en aigua amb manganès per a la seva desinfecció durant diverses hores i s’hauran de tallar les parts en descomposició. I només després de l'assecat complet, plantar-lo en un test més gran.

Altres opcions

A més, la begònia és una de les poques plantes que es poden propagar amb fulles. Això s’observa especialment de manera efectiva en espècies de fulla caduca decorativa.

Transferència

Cal trasplantar la planta a mesura que creix l’arbust. És millor fer-ho a la primavera. Els principals signes que indiquen que es necessita un canvi d’olla són les arrels que sobresurten.

Possibles problemes i malalties creixents

Si hi ha massa humitat al sòl, la flor és atacada per floridura. Per evitar-ho, heu d’examinar acuradament la planta, especialment al mig de l’arbust i a les fulles inferiors.

A més, en aquest lloc es pot produir podridura negra. Si es troba aquest problema, s’hauria de reduir la quantitat d’aigua aplicada sota la planta.
Els pugons o àcars que també ataquen aquesta planta són destruïts per Intavir o Karbofoska.

Cau brots i fulles

Si els cabdells no floreixen, però es descarten immediatament, significa que el reg no es realitza correctament i que no hi ha prou minerals.

Les fulles es tornen pàl·lides

Una placa pàl·lida és un signe de baixos nivells de llum.

Les puntes de les fulles s’assequen

Això significa que les begònies no tenen humitat.

nota! Quan tingueu cura de la begònia, heu de portar guants de goma, ja que el suc de la seva tija pot provocar una reacció al·lèrgica a la pell.

Cauen les fulles inferiors

Si les fulles inferiors es tornen grogues i resulten poc atractives, la planta no té el nivell adequat de nutrició. A més, potser són signes de paràsits.

Plagues

L’àcar forma una malla notable a les fulles. I els pugons s’acumulen a les branques. Per tant, per notar els signes de plagues a temps, cal inspeccionar detingudament l’arbust periòdicament.

Per desfer-se’n, el millor és utilitzar drogues comprades a la botiga. Diluir segons les instruccions.

Altres problemes

Si la flor no vol florir, s’hauria d’augmentar el nivell d’il·luminació i afegir-hi fertilitzants minerals, ja que és probable que el sòl no sigui adequat. A més, s’ha de donar un període de descans a la flor.

Signes i supersticions

Es creu que aquesta flor és capaç de preservar el benestar familiar i té un efecte beneficiós sobre l’aspecte dels membres de la família.

Dels signes negatius associats a la begònia, el següent és el més popular. Si la planta donada comença a eixugar-se, significa que els propietaris de la casa poden emmalaltir.

En general, la begònia és una planta sense pretensions. Però sense una cura adequada, no serà possible cultivar una flor sana.

convidat
0 comentaris

Orquídies

Cactus

palmeres