Chlorophytum Curly: atenció domiciliària

La terra natal de la perenne perenne que adorna moltes cases són les regions tropicals de Sud-àfrica. El gènere Chlorophytum de la família dels espàrrecs inclou una mica menys de 200 espècies de plantes. Chlorophytum arrissat destaca entre els seus companys amb una alta decoració i facilitat de cura.

Varietats comunes

Hi ha poques varietats comunes de chlorophytum. Els més habituals són els que es descriuen a continuació.

Chlorophytum crestat

Les fulles estretes i llargues es recullen en una roseta amb un diàmetre de fins a 50 cm. Durant la floració dóna fletxes, coronades amb petites flors blanques. Al final de la floració, apareixen rosetes filles de fulles a les fletxes, amb l'ajut de les quals es produeix una propagació vegetativa.

Chlorophytum arrissat

S'han criat diverses varietats dins d'aquesta espècie:

 • Vitattum és una fina franja blanca al centre de les fulles de color verd fosc.
 • Variegata són fulles clares amb una vora platejada.
 • Laxum: les fulles són variades, al llarg de la vora hi ha una franja clara, la cistella té forma de ventall.

Oceà: una varietat de color de fulla similar a Laxum, les fulles es recullen en una roseta en espiral, sovint redreçada.

Chlorophytum crestat

Chlorophytum Curly (Bonnie)

Té un arbust compacte, plaques de fulles, amb una ampla franja blanca al centre, rínxols i rínxols, cosa que confereix a la planta un alt efecte decoratiu.

Cap Chlorophytum

Les fulles de color verd clar sense ratlles es recullen en una densa roseta. Aspecte sense bigoti. Es propaga dividint la mata. Grans flors blanques.

Cap Chlorophytum

Chlorophytum alat (taronja)

Les fulles d’aquesta varietat són més amples que les de les altres. La placa de fulla de color verd fosc té ombres contrastants amb un pecíol i una vena ataronjats. La inflorescència és picant, exteriorment similar a l’orella.

Chlorophytum alat

Funcions beneficioses

Els representants del gènere Chlorophytum són considerats amb raó els millors purificadors d’aire viu. Està demostrat científicament que el chlorophytum absorbeix i desintoxica:

 • Monoxid de carboni,
 • acetona,
 • amoníac,
 • benzè,
 • òxid de nitrogen,
 • formaldehid,
 • patògens.

Consells! Aquesta planta s’ha de col·locar a l’habitació infantil i a la cuina, on tindrà el màxim benefici.

Breu sobre la història de l'aparició

La planta es va descriure per primera vegada a finals del segle XVIII. A Europa, una planta sense pretensions va aparèixer a la segona meitat del segle XIX i va guanyar ràpidament l’amor dels cultivadors de flors.

Característiques de la cura del chlorophytum Curly a casa

Chlorophytum Curly és molt sense pretensions, és fàcil cuidar-lo, fins i tot un principiant ho pot suportar. Malgrat això, hi ha diverses regles, el compliment de les quals us permetrà cultivar una flor bella i sana.

Temperatura

Visitant els tròpics, al chlorophytum no li agraden les baixes temperatures i les corrents d’aire. La temperatura òptima serà de 18-20 ° C.

Il·luminació

El lloc on viu la flor ha d’estar il·luminat per la llum solar difosa. La llum directa és perjudicial. També tolera ombres fortes, però pot perdre el seu efecte decoratiu.

Reg

A l’estiu, necessita un reg abundant i freqüent.El sòl sempre ha d’estar humit. A l’hivern es redueix la freqüència i el volum de reg. El reg excessiu a l’hivern provocarà taques marrons a la base de les fulles.

Polvorització

La planta agrairà la polvorització periòdica i les dutxes fresques.

Humitat

L’aire sec provoca l’assecat de les fulles, es tornen pàl·lides i es marceixen. Les puntes de les fulles ennegrides són un signe segur de la manca d’humitat de l’aire.

Imprimació

El sòl per plantar Chlorophytum Curly ha de ser fluix, transpirable, amb un pH neutre.

Els cultivadors de flors experimentats aconsellen la composició següent de la barreja de sòl:

 • terra sòlida - 2 parts,
 • full de terra - 1 part,
 • sorra de riu calcinada - 1 part,
 • humus de fulles: 1 part,
 • escorça de pi picada - 1 part.

Vestit superior

Cal vestir-se durant la temporada de creixement actiu: finals de primavera i estiu. L’aplicació de fertilitzants líquids complexos amb un alt contingut de nitrogen dues vegades al mes compensarà la manca de nutrients i ajudarà a la mascota verda a estar sana i bella.

Característiques de l'atenció a l'hivern, període latent

A l’hivern, durant el període de descans, necessiteu:

 • Eliminar l’alimentació.
 • Reduir la freqüència de reg.
 • Eviteu temperatures de l'aire inferiors a +10 ° C.

Quan i com floreix

Floreix de primavera a tardor. De la roseta apareixen fletxes penjants que porten una panícula fluixa de petites flors. Quan acaba la floració, apareixen rosetes filles de fulles amb arrels aèries a les fletxes.

Floreix Chlorophytum.

Període de floració

Els chlorophytums no tenen un període pronunciat de latència i floració. En condicions favorables, les tiges de les flors apareixen fins i tot a l’hivern. Amb una gran quantitat de nitrogen al sòl, pot deixar de florir, acumulant biomassa.

Poda

La poda de Chlorophytum no és necessària, tot i que tolera fàcilment aquest procediment. Només s’eliminen les fulles velles que han perdut el seu efecte decoratiu. Si no hi ha cap propòsit de reproducció, les fletxes s’han d’eliminar després de la floració, sobretot a l’hivern, ja que la planta gasta molta energia en elles i perd el seu efecte decoratiu.

Com es reprodueix Chlorophytum Curly

La planta es pot propagar vegetativament i mitjançant llavors.

Germinació de llavors

Les llavors es poden comprar a una botiga especialitzada. És millor propagar-se per llavors a principis de primavera. Per picar més ràpidament, les llavors s’han de remullar durant 24 hores. Les llavors preparades es sembren en terra que conté sorra i torba, cobertes de vidre o una pel·lícula gruixuda. L'hivernacle s'ha d'ubicar en una habitació amb una temperatura de +22 - +25 ° C.

Important! La cura dels brots que apareixen al cap de 4-6 setmanes consisteix en la ventilació i la polvorització regular. Després de la formació de la tercera fulla veritable, les plàntules es submergeixen.

Capes d'aire

Els nadons que apareixen als peduncles arrelen perfectament. La reproducció d’aquesta manera es pot dur a terme de dues maneres:

 1. Els nadons es tallen i s’arrelen a l’aigua.
 2. Els nadons s’arrelen al sòl sense separar-se de la planta mare.

Reproducció de Chlorophytum per nens.

Aquest mètode permet obtenir ràpidament moltes plantes individuals.

Dividint l’arbust

Una planta de més de quatre anys es divideix en parts durant el trasplantament. Fins i tot una part d’un arbust amb un sol brot i una arrel petita creixerà amb èxit.

Transferència

Una planta jove es trasplanta anualment, amb més de 4 anys, cada 2-3 anys, a la primavera. El trasplantament regular substitueix l’alimentació.

El drenatge es posa al fons de l’olla. Les arrels de la planta a trasplantar s’alliberen del sòl, s’eliminen les arrels velles i malaltes, podrides. A continuació, la flor arrela en un nou substrat i es rega abundantment.

Possibles problemes i malalties creixents

Una atenció inadequada a casa, fins i tot en un clorofit arrissat sense pretensions, pot provocar atacs de malalties i plagues. Alguns dels seus signes es discuteixen a continuació.

Cau brots i fulles

La raó pot ser l’aire sec, la desintegració de les arrels, els nematodes.

Les fulles es tornen pàl·lides

Les fulles pàl·lides indiquen una manca de nitrogen i llum solar. Cal alimentar la planta i col·locar-la en un lloc més brillant.

Les puntes de les fulles s’assequen

Les puntes de fulles seques i de color marró fosc indiquen una baixa humitat de l’aire. La polvorització regular ajudarà a aturar l’aparició de zones seques. Cal eliminar les fulles danyades.

Cauen les fulles inferiors

Les fulles inferiors s’apaguen gradualment a totes les plantes herbàcies. Si cauen més que en creixen de noves i la planta és bastant calva, haureu de prendre mesures:

 • Trasplantar chlorophytum a un sòl nou.
 • Trieu un lloc més adequat. Transferència de l’ombra a la llum. Si la llum és massa brillant, protegiu-la dels raigs.
 • No oblideu el reg i la polvorització regular.

Plagues

Els chlorophytums poques vegades són atacats pels paràsits. El cultivador pot trobar pugons, àcars, trips, nematodes.

Les plantes afectades per un nematode pràcticament no es poden curar, de manera que serà correcte deixar el nadó per arrelar-lo i eliminar-lo. L’olla s’ha de desinfectar.

Important! Per desfer-se de la resta de plagues, s’utilitzen insecticides i acaricides complexos per fer front amb eficàcia a la infecció.

Altres problemes

L’aparició de fulles grogues indica que la planta està inundada. Deixeu de regar una estona. En casos especialment greus, trasplantar la flor.

Chlorophytum inundat.

Signes i supersticions

Es creu que la font verda de chlorophytum alleuja la depressió, absorbeix energia negativa, ajuda les persones solteres a trobar parella i a la família, per mantenir la tendresa dels sentiments.

Chlorophytum al despatx.

Chlorophytum Bonnie decorarà el vostre apartament, l’oficina i farà que l’ambient sigui net i saludable. Al mateix temps, la flor no requereix una cura especial ni una atenció excessiva, i el seu verd brillant i una font de fletxes us delectaran durant tot l'any.

convidat
0 comentaris

Orquídies

Cactus

palmeres