Flor de Croton: reproducció a casa, quines són les formes

El Croton, que requereix un esforç per reproduir-se i cuidar-lo, és una flor d’interior molt espectacular i, fins i tot, es podria dir, exòtica. Però és difícil anomenar-lo sense pretensions, per al seu desenvolupament complet necessita una atenció constant. Tot i la naturalesa capritxosa, aquesta planta es pot cultivar i propagar amb èxit. Només cal una mica de paciència, coneixement i constància, i la flor decorarà la casa amb el seu aspecte original.

 

Com propagar el croton a casa

Hi ha diverses maneres.

Podeu obtenir una còpia jove d’aquesta planta de diverses maneres:

 • preparació i plantació d'esqueixos;
 • sembrar llavors amb posterior recol·lecció;
 • formació forçada d’arrels aèries;
 • divisió d’una planta adulta;
 • arrelament de la fulla.

Per la teva informació! El mètode més popular és l’empelt. Recorrent-hi, podeu obtenir una nova planta amb el màxim èxit possible. La resta de mètodes també són aplicables, però requereixen més habilitat i paciència.

Com es multiplica el croton a casa? Més informació sobre això amb més detall.

Espectacular Croton

Propagació per esqueixos

Aquest mètode és bastant senzill i eficaç. Per aquest motiu, els productors de flors l’utilitzen més sovint que altres.

Com són els esqueixos acabats

El procés d'obtenció de noves plàntules de crotó consisteix en diverses etapes:

 1. Preparació d'esqueixos. Per obtenir un bon material de plantació, és possible utilitzar les parts apicals de la planta, brots joves i lignificats. La longitud del tall no ha de superar els 10 cm i tenir almenys un brot i una fulla.
 2. Processat de tall. El lloc tallat s’ha de rentar amb aigua o netejar-lo amb un tovalló. És millor tractar el tall amb cendra per a la desinfecció.
 3. Exposició a l'aire. Després de processar el tall, els esqueixos s’han de col·locar sobre un tovalló o un drap i deixar-los durant 2-3 hores a temperatura ambient.
 4. Aterratge. Podeu col·locar els esqueixos directament al terra, però també es permet col·locar-los a l’aigua per formar arrels. En aterrar a terra, cal un refugi que s’ha d’obrir periòdicament per a la ventilació.
 5. Escollir. Després de 25-30 dies, s’hauria de formar un sistema arrel. En aquesta etapa, heu de plantar les plàntules en testos separats.

Nota! Per a un arrelament reeixit, la temperatura a l’hivernacle no ha de baixar de 22 ° C i la humitat no ha de baixar del 70%.

Abans de plantar, els esqueixos es poden tractar amb una preparació per estimular el desenvolupament del sistema radicular. Si es va decidir col·locar-les en aigua per a la formació d’arrels, no cal processar els esqueixos. El medicament s’afegeix directament al recipient preparat amb aigua.

Esqueixos apicals

Molt sovint, les tapes de crotó s’utilitzen per obtenir material de plantació. Quan es prepara un tall d’aquesta part de la planta, s’ha de tenir en compte que, després del tall, hi han de quedar dues fulles i un brot. S’han d’eliminar les fulles inferiors.

D'altra banda, el procés d'arrelament per esqueixos apicals és el mateix que s'utilitza per a materials procedents d'altres parts de la planta.

Propagació de llavors

Obtenir una nova planta a partir de llavors és un procés molt laboriós i que requereix molt de temps. La cria d’aquesta manera només és possible per als productors experimentats. Com a regla general, s’utilitza si es vol obtenir una planta d’una varietat rara o en absència de l’oportunitat de recórrer a altres mètodes.

Important!Les llavors de Croton no tenen sentit guardar-les durant molt de temps, perden ràpidament la seva germinació. Per a la sembra, només podeu utilitzar els rebuts l'any en curs.

El procediment per cultivar crotó a partir de llavors consta de diverses etapes:

 1. Remullar. Abans de plantar-les, les llavors es conserven durant 30 minuts. en aigua calenta i després deixar-ho durant 24 hores a aigua a temperatura ambient.
 2. Preparació del tanc i del sòl. El contenidor de sembra hauria d’assumir la instal·lació d’un refugi: pot ser de pel·lícula, vidre o plàstic. La composició del sòl ha d’incloure torba i sorra en proporció 2: 1.
 3. Sembra. Les llavors es troben enterrades a 1 cm al sòl. Immediatament abans de sembrar, el sòl ha d’estar ben humitejat.
 4. Instal·lació d'abric. Per mantenir la humitat necessària, el refugi no es pot retirar al principi. El reg es fa en un palet.

El procés de germinació dura aproximadament un mes. Després de l'aparició de plàntules, comencen gradualment a obrir l'hivernacle, de manera que les flors joves s'endureixen gradualment. La recollida s’ha de dur a terme després que aparegui la tercera fulla a les plàntules.

Nota!Els brots joves, com les plantes tallades, s’han de col·locar sobre un llindar de la finestra. Però cal tenir en compte que la llum solar directa pot perjudicar la planta.

Propagació per capes d’aire

L’ús d’aquest mètode exòtic implica un requisit previ: la presència d’un exemplar adult de Croton. La planta ha de tenir un brot lignificat.

Per obtenir arrels aèries s’utilitza la part superior del brot adult, ja que es tallarà més endavant. L’àrea seleccionada s’allibera de l’escorça, s’embolica amb molsa humida i es fixa a la part superior amb un embolcall de plàstic.

Per obtenir un resultat reeixit, cal assegurar-se que la molsa es mantingui humida en tot moment. Després d’1-1,5 mesos, podeu comptar amb l’aparició d’un sistema radicular aeri. La part superior del brot amb arrels només es pot trasplantar a terra i proporcionar una cura jove a la planta jove.

Propagació de les fulles

Aquest mètode és molt similar al mètode d’empelt, però és menys efectiu. Sovint, fins i tot si les arrels s’han desenvolupat bé, després de plantar-se a terra, el creixement s’atura i la planta mor.

Tallar una fulla

Important!Per obtenir una plàntula, s’ha de tallar la fulla de manera que quedi un brot al fragment d’arrelament. En cas contrari, no funcionarà per fer créixer una nova còpia.

La formació d’arrels al fragment de planta tallada es pot aconseguir de dues maneres.

 • es col·loca una fulla amb un brot a l’aigua amb un estimulant del creixement;
 • la guarnició es planta immediatament a terra sota l’hivernacle.

En ambdós casos, s’utilitza el mateix mètode pas a pas que per a la propagació per esqueixos. L’única diferència és que les fulles tallades no s’han de mantenir a temperatura ambient per assecar-les.

Reproducció per part de l'arrel

Croton té la capacitat de formar processos basals. Com a regla general, aquesta capacitat apareix en plantes madures i ben desenvolupades.

Per obtenir una nova instància dividint el sistema arrel, heu de seguir un cert ordre d'accions:

 1. El dia abans del procediment, la planta s’ha de regar bé. Això farà que sigui més fàcil dividir el sistema arrel.
 2. Després d’eliminar la planta del test, separeu els processos basals de l’arrel principal.
 3. Una planta adulta es trasplanta en un test nou i les plàntules joves es col·loquen en contenidors separats amb un refugi instal·lat.

Aquest mètode és molt eficaç. El seu desavantatge és que només s’aplica en presència d’una planta ben desenvolupada amb brots basals.

Procés d'arrelament i plantació

Per a un arrelament eficaç de les plantes joves obtingudes per esqueixos, estratificació, llavors o divisió, s’han de respectar certes condicions.

Tija arrelada

 • Els planters es planten en un sòl lleuger i nutritiu. El millor és comprar-lo en una botiga especialitzada.
 • Per accelerar la formació d’arrels, s’han de tractar esqueixos o fulles tallades amb una preparació per estimular el creixement.
 • Després que les plantes joves s’enforteixin i comencin a créixer, es poden trasplantar a un test més gran. Després d'això, podem dir que s'ha obtingut un nou crotó de ple dret.

Cura de les plàntules

Les plantes joves són molt vulnerables i requereixen tenir-ne cura. L’èxit només es pot aconseguir proporcionant una cura adequada a les plantes joves. Cal saber per endavant com arrelar el croton i com cuidar-lo.

La humitat és un factor important. La instal·lació d’un refugi de vidre, pel·lícula o plàstic mantindrà el clima necessari per al desenvolupament complet de les plàntules de croton encara no madures. Periòdicament, haureu d’obrir l’hivernacle per a la ventilació per evitar el desenvolupament de malalties per fongs, així com per endurir les plantes.

També és necessari mantenir el contingut d’humitat del sòl i evitar que s’assequi. Les plàntules tenen una gran necessitat d’humitat durant l’arrelament i les primeres setmanes de creixement.

Important! Després d’eliminar el refugi, cal ruixar regularment les fulles i netejar-les de la pols.

Des de finals de març fins a principis d’octubre es recomana confeccionar-se bé. Per fer-ho, és millor comprar un fertilitzant complex líquid específic per a aquest tipus de plantes d’interior.

Croton és una planta exigent. La reproducció i la cura d’ell s’han de dur a terme estrictament segons les normes.

Malalties i plagues

Entre les malalties i les plagues del crotó, n’hi ha diverses, les més freqüents. Aquests inclouen l’antracnosa i la podridura de les arrels, i les plagues inclouen insectes d’escates i àcars.

L’antracnosa és una malaltia fúngica causada per la sobrehumitat o hipotèrmia de les arrels. La hipotèrmia sol ser causada per regs freds. L’aparició de taques grises i vermelles a les fulles és el primer símptoma d’aquesta malaltia. Al primer senyal, haureu de recórrer immediatament al tractament amb preparats especials.

La podridura de les arrels també és causada per l’excés d’humitat del sòl. Pot ser causat per una composició inadequada del sòl o per la manca de drenatge a l’olla. Si les fulles de crotó es tornen pàl·lides i cauen, és probable que siguin signes de podridura de les arrels. En aquest cas, és millor trasplantar la planta en un test nou i canviar el sòl. Després del trasplantament, també és necessari un tractament químic.

Els àcars i els insectes escamosos són les plagues més freqüents que poden fer mal al crotó. Els signes de danys pels àcars són l’aparició de taques blanques a les fulles i les teranyines. Quan la vaina ataca, apareixen taques fosques a les tiges de la planta. En la lluita contra aquestes plagues, els preparatius de tractament especials i el rentat regular de les fulles ajudaran.

Croton: decoració d’interiors

Important!Per a la prevenció de malalties, cal rentar regularment les fulles de la planta i ruixar-les.

Croton es reprodueix i es fa força difícil. Això només ho poden fer cultivadors de flors experimentats. Però amb la deguda diligència i constància, encara podeu assolir l’èxit en aquesta difícil tasca. El procés de cria es pot dur a terme de diverses maneres. Croton permet la reproducció per fulles, esqueixos, llavors i capes. Per a cada cas, podeu triar el més convenient i acceptable. Amb una cura adequada, podeu obtenir una planta de ple dret de plantules joves, que esdevindrà un punt culminant de l'interior. Un home tan guapo no tindrà vergonya de mostrar als seus col·legues, cultivadors de flors.

convidat
0 comentaris

Orquídies

Cactus

palmeres