Flor de Spathiphyllum: reproducció a casa

Spathiphyllum és una popular flor d’interior que no només agrada al conreador pel seu aspecte, sinó que també purifica l’aire de l’habitació. La planta és sense pretensions, no requereix una cura acurada i gairebé tots els propietaris saben propagar spathiphyllum.

Com es reprodueix spathiphyllum in vivo

La flor ha guanyat popularitat a causa de la seva cura sense pretensions i el seu bell aspecte. Si us ha agradat l’espathiphyllum, no hauria d’haver cap pregunta sobre com propagar-lo, val la pena veure com ell mateix s’enfronta a això en condicions naturals.

Com és una flor spathiphyllum

Per la teva informació!Aquesta planta creix millor als boscos pantanosos i a la vora d’un llac o riu càlid. Això es deu al fet que a la planta li agrada un clima humit, fins i tot la temperatura no és un criteri tan important. Es reprodueix per llavor.

Què provoca les peculiaritats de la reproducció a casa?

Spathiphyllum té una estructura especial: la flor no té cap tija, de manera que les fulles i les flors creixen directament des del terra. Per aquest motiu, alguns dels tipus de cria no estan disponibles i també cal tenir cura.

Una flor en un test requereix unes condicions especials.

Cal parar atenció al creixement de la flor en condicions naturals. No li agrada la llum solar directa, però, en absència de llum, pot deixar de florir. La humitat de l’aire ha de ser prou elevada perquè el spathiphyllum se senti bé. Al mateix temps, val la pena regar la flor si el sòl està completament sec, ja que en cas contrari les fulles començaran a podrir-se a la base a causa de la retenció d’aigua.

Una guia pas a pas per propagar-se per esqueixos

Quan se'ls pregunta com és més fàcil propagar spathiphyllum a casa, els cultivadors responen amb esqueixos. Són rosetes de fulles, que estan separades de la planta adulta. Si tenen arrels petites, es poden plantar immediatament al sòl i, si no, obtenir la part de l’arrel vosaltres mateixos.

Reproducció de tiges spathiphyllum

De les tiges

No és tan difícil treure un brot d'un spathiphyllum: cal tallar amb cura la roseta de les fulles de la planta mare. Val la pena observar els passos següents:

  1. Col·loqueu un desguàs al fons de l’olla individual.
  2. Submergiu el procés amb el rizoma a l’olla. En aquest cas, val la pena escampar amb cura les arrels a l’olla.
  3. Es recomana conservar el xip mentre s'aboca el substrat a l'olla.
  4. Regueu-ho amb aigua a temperatura ambient.

Important!Si el procés no té arrels formades, cal ajudar-lo a adquirir-les. No requereix gaire esforç, però l’èxit està garantit.

De les fulles

Com tothom es multiplica, no tothom ho sap, per tant, si aquesta flor us ha agradat a amics o parents, no heu de demanar una fulla per germinar la planta a casa. Aquest mètode de cria no és adequat per a aquest tipus de flors.

Com germinar els brots spathiphyllum a l’aigua

Va quedar clar com prendre el procés spathiphyllum, però segur que no hi ha res clar amb l'arrelament. En primer lloc, heu de preparar l'aigua en què es durà a terme el procés, ja que l'habitual de l'aixeta no funcionarà. Spathiphyllum requereix un hàbitat àcid específic amb un pH de 5 o 6.

Nota! El secret de l’èxit és l’ús de carbó actiu.És ell qui ha de ser aixafat i afegit a l’aigua.

Arrel de spathiphyllum a l'aigua

No serà difícil arrelar el brot: s’ha de col·locar en un recipient amb aigua i carbó i conservar-s’hi fins que apareguin les arrels. Però, posteriorment, es requereix plantar-lo només en un sòl determinat. El sòl s’ha de preparar a partir d’esfag, torba i perlita. També és aconsellable mantenir la nova planta en un hivernacle fins que el tall sigui fort. Després d'això, serà possible trasplantar la flor a un lloc permanent.

Instruccions per al cultiu de llavors

La reproducció per llavors de spathiphyllum és el procés més laboriós. Aquest esdeveniment requereix molt de temps i esforç. Es recomana comprar llavors per sembrar en una botiga especialitzada. En aquest cas, haureu de prestar atenció a la vida útil: la meitat de les llavors fins i tot fresques poden no brotar.

Obtenir llavors de flors

Important! Les llavors de Spathiphyllum perden ràpidament la semblança, de manera que s’han de sembrar immediatament després de la recollida. Per a la maduració, els haureu de pol·linitzar amb una flor adulta que estigui en fase de floració.

Per a la sembra s’utilitza un petit recipient (es pot utilitzar un plat). Es recomana barrejar el sòl de sorra i torba, preses en proporcions iguals. Val la pena sembrar en un terreny humit, però no humit, poseu el recipient en un hivernacle. A l’hivernacle, cal mantenir una temperatura d’uns 25 ° C. El reg es requereix amb una ampolla de ruixat. Quan comencen a aparèixer les plàntules, val la pena començar a airejar de tant en tant, ja que l’excés d’humitat pot contribuir al creixement de la floridura.

Com dividir adequadament spathiphyllum durant el trasplantament

La forma més fàcil de reproduir una flor és dividir l’arbust. Però no tothom sap dividir adequadament l’espatífil durant el trasplantament. Per a una planta adulta, aquesta acció és beneficiosa, ja que d’aquesta manera es poden eliminar un gran nombre de rosetes joves, prenent-ne nutrients del sòl.

El trasplantament d’una flor requereix molt d’espai, ja que tot estarà cobert de terra

Es recomana dur a terme el procés de divisió de l'arbust mare a la primavera fins que comenci la temporada de creixement. Delenka ha de tenir rosetes de fulles per a un bon desenvolupament. Val la pena intentar no danyar massa el sistema arrel. El coll basal d’una planta jove hauria d’estar al mateix nivell que el de la mare.

Nota!Cal seleccionar acuradament la mida d’un test individual per a la planta: el sistema radicular es desenvoluparà intensament en un gran volum, cosa que retardarà la floració. Es recomana triar un recipient de mida mitjana perquè no només es desenvolupin les fulles.

Abans d’iniciar el procediment, cal regar la planta abundantment amb aigua per extreure la flor juntament amb un terreny. També ajudarà a menys traumes al sistema arrel. Val la pena rentar amb cura les arrels del terra i desenredar-les. En aquest cas, la separació serà més fàcil de produir. Cal tractar els llocs de talls ruixant-los amb carbó vegetal o carbó actiu i deixant-los assecar una estona.

Es recomana comprar terres per plantar plantes aroides o barrejar-les vosaltres mateixos. Per a això, necessitareu:

  • sorra de riu gruixuda;
  • torba;
  • terra frondosa;
  • gespa.

Cal examinar el rizoma de cada delenka i eliminar totes les parts mortes. Cada planta es planta en tests individuals, estenent fràgils arrels sobre la superfície del sòl i esquitxant-les amb cura. Només llavors és necessari compactar acuradament el sòl.

El sòl per spathiphyllum es pot barrejar independentment

Es recomana seguir les instruccions de reproducció pas a pas perquè la flor arreli més ràpidament després. Però, si us agrada spathiphyllum, la propagació de les plantes serà una alegria, independentment de la complexitat del procés.

convidat
0 comentaris

Orquídies

Cactus

palmeres